U21 herr: Snöplig förlust i polsk hetta

Sverige svarade för en bra match i polsk 30-gradig hetta men det hela fick ett något snöpligt slut. Polen vände svensk ledning under matchens sista kvart och gick fram till 2-1-seger, det sista målet inslaget i matchens sista minut.

I den första halvleken visade Polen upp ett rörligt och fint spel men hemmalaget kroknade efter hand.
Efter paus var det istället Sverige som stod för det mesta av bollinnehavet. Det svenska ledningsmålet kom därför inte helt överraskande. Drygt fem minuter efter paus sågade sig Sverige framgångsrikt igenom på vänsterkanten och Christian "Chippen" Wilhelmsson kom fri och gjorde just det - chippade - över den utrusande målvakten. Framme höll sig sedan Tobias Grahn och forcerade in ledningsmålet.

Den polska kvitteringen föll sedan Sverige inte förmått få undan bollen efter hörna och i slutminuten kom segermålet efter en misstänkt offside.

Det var trots det snöpliga slutet en bra match ur svenskt perspektiv. Sverige vädrade sex avbytare i andra halvlek och Ola Tidman som avlöste duktige Andreas Isaksson i målet imponerade. I slutminuterna täckte Ola bland annat ut två helt fria polacker.

KS Arkona stadion i Szczecin kl 17
U21 Polen-Sverige 2-1 (0-0)
Mål:
0-1 (51) Grahn, 1-1 (84) Wroblewski, 2-1 (90) Olscar.
Sverige: Andreas Isaksson (Ola Tidman 46)- Jimmy Tamandi, Fredrik Risp, Nils-Eric Johansson (Gustaf Andersson 63), Mikael Dorsin (Gabriel Ucar 46) - Martin Ericsson, Pontus Farnerud (Christian Hemberg 56) - Christian Wilhelmsson (Sharbel Touma 68), Kim Källström (Mattias Lindström 78), Bojan Djordjic - Tobias Grahn.
Publik: 3.500.