U21 herr: Håglös insats gav 1-1

Sverige hade läge att definitivt punktera spänningen i EM-kvalgrupp 4 borta mot jumbon Makedonien. Då svarade Sverige för sin kanske svagaste insats hittills under kvalresan.
Efter 1-1 i Skopje ser läget ändock ljust ut för fortsatta play-off-chanser, det skiljer fyra poäng och många plusmål ner till tabelltrean Slovakien med två omgångar kvar.
Sverige hade läge att definitivt punktera spänningen i EM-kvalgrupp 4 borta mot jumbon Makedonien. Då svarade Sverige för sin kanske svagaste insats hittills under kvalresan. Efter 1-1 i Skopje ser läget ändock ljust ut för fortsatta play-off-chanser, det skiljer fyra poäng och många plusmål ner till tabelltrean Slovakien med två omgångar kvar.

Det svenska U21-laget, fyllt av profilstarka spelare, gjorde dock en slät figur i den makedonska eftermiddagshettan (ca 30 grader). Tamandi, Risp och Johansson i backlinjen kan kvittera ut godkänt men annars såg det slött och hängigt ut på många håll.
Ett lysande avsteg från det var dock Zlatan Ibrahimovics ledningsmål. Ajaxproffset vände på egen hand bort hemmaförsvararna innan han tåade in 0-1 som också stod sig till halvtid.
Det är inte för inte som Makedonien sladdar i kvalgrupp 4. Laget spelar ganska omständligt och brister i effektivitet. Mot Sverige räckte man dock till ändå den här dagen och slutresultatet var inte missvisande. I andra halvlek tvingade man sig fram och Sverige fick försvara sig. Ett antal gånger uppstod straffliknande situationer och till slut ljöd domarens signal verkligen. På den straffen utjämnade Pandev med dryga kvarten kvar att spela. Lagen var jämna även chansmässigt, varsin träff i trävirket noterades.
Det som i efterhand kan räknas till det positiva för Sverige är att laget inte noterade någon varning och alltså inte behöver undvara någon spelare i matchen mot Turkiet i Kocaeli på tisdag. Då lär det å andra sidan krävas betydligt högre skärpa om det ska bli svensk poäng.

---> Tabellen EM-kvalgrupp 4

1 september 16.00, Gorce Petrov-stadion, Skopje
Makedonien-Sverige 1-1 (0-1)
Mål
: 0-1 (25) Ibrahimovic, 1-1 (73) Pandev, straff.
Sveriges lag
: 1 Andreas Isaksson - 2 Jimmy Tamandi, 3 Fredrik Risp, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Mikael Dorsin - 6 Martin Ericsson (17 Sebastian Johansson 74) - 8 Christian Wilhelmsson (16 Bojan Djordjic 84), 7 Kim Källström, 11 Johan Elmander (18 Mattias Lindström 80) - 9 Zlatan Ibrahimovic, 10 Fredrik Berglund.