U21 herr: Turkisk utspelning i en halvlek

Sverige åkte på en rejäl överhalning i första halvlek borta mot Turkiet. Med hemmaledning 3-0 i halvtid spelade det ingen roll att Sverige ryckte upp sig markant i andra halvlek, matchen slutade 4-1 så småningom.
Det fina svenska spelet från i somras tycks som bortblåst och därmed också flytet. Det såg blekt ut i Makedonien och trenden fortsatte, denna gång mot en mycket bättre motståndare. För Turkiet var riktigt vassa och allra hetast var Mehmet Yozgath som svarade för ett äkta hat-trick före paus. Det kunde likaväl ha varit fyra mål men Yozgath brände friläget.

Ett orörligt Sverige såg ut som ett enkelt byte för hemmalaget. Sverige var inte med i matchen förrän det redan var för sent. Nu kom reduceringen knappa kvarten efter halvtid, Zlatan Ibrahimovic nickade in den. I slutskedet av matchen fick Sverige Nisse Johansson utvisad efter en andra varning men svenskarna hade trots det bud på ytterligare mål och då hade kanske slutet kunnat erbjuda någon spänning. Bästa läget hade Ibrahimovic som dragit målvakten när han hanns upp av en anstormande turkisk försvarare.
Istället punkterade Turkiet matchen med ett sent 4-1.

Till råga på eländet har både Christian Wilhelmsson och Zlatan Ibrahimovic ådragit sig gula kort vilket innebär att de är borta från sista matchen mot Azerbajdzjan, sak samma gäller förstås för den utvisade Johansson. Johan Elmander gick av planen efter en sträckning.

Det dystra resultatet till trots är andraplatsen i kvalgrupp 4 så gott som säkrad. Slovakien mäktade nämligen inte med mer än 0-0 hemma mot Moldavien samtidigt. Det innebär att Sverige har tre poäng mer och sju mål bättre målskillnad än Slovakien inför den sista omgången där Sverige tar emot Azerbajdzjan på Backavallen i Katrineholm 6 oktober.

--> Tabell och resultat EM-kvalgrupp 4
4 september 20.00 (19.00 svensk tid)
Ismet Pasa-stadion, Kocaeli
Turkiet-Sverige 4-1 (3-0)
Mål:
1-0 (13) Mehmet Yozgath, 2-0 (18) Yozgath, 3-0 (39) Yozgath, 3-1 (59) Zlatan Ibrahimovic, 4-1 (89) Gökdeniz Karadeniz.
Sverige: Andreas Isaksson - Jimmy Tamandi, Fredrik Risp, Nils-Eric Johansson, Mikael Dorsin - Martin Ericsson, Sebastian Johansson (Mattias Lindström 64) - Christian Wilhelmsson (Fredrik Berglund 82), Kim Källström, Johan Elmander (Bojan Djordjic 23) - Zlatan Ibrahimovic.
Svenska varningar: Wilhelmsson, Ibrahimovic, N-E Johansson (x2 och därmed rött kort).
Publik: ca 5.000