F18/83: Seger inför över 3.000 i Västerås

Sveriges F 18/83-landslag avslutade årets matcher med att besegra Tyskland inför hela 3.370 på Arosvallen i Västerås. Publiken fick se svenskt propagandaspel.

Johanna Almgren gav Sverige ledningen med ett skott i krysset efter 5 minuter. Det märktes inte att hon spelat div 3-fotboll i Borås GIF i år. Bredvid sig i anfallet hade Johanna Emma Lindqvist med nyförvärvad rutin från Europacupen för seniorer i Umeå. Emma gjorde 2-1 på ett skott från 25 meter i krysset efter att Tyskland kvitterat i början av andra halvlek.
Josefine Öqvist gjorde comeback efter att ha varit skadad. Hon fick platsen i truppen för en annan skadad spelare och byttes in i andra halvlek. Josefine ökade till 3-1 efter framspelning från Emma. Båda de tyska målen kom efter hörnor.

Förbundskapten Anna Signeul kommenenterar:
- Första 20 minuterna fördes i ett otroligt högt tempo och bjöd på rena propagandafotbollen. Roligt att så många fick se det med egna ögon. Tyskland bjöd också på bra passningsspel pch ställde om snabbt. Det krävdes att våra försvarare var på hugget när man förlorade bollen för de tyska djupledsbollarna var giftiga. Roligt att få sluta det här spelåret på ett så positivt sätt. Det har inneburit ovanligt mycket skador och därmed har vi saknat de förväntade framgångarna. Jag tror att nästa år kan bli riktigt roligt.

10 oktober, Arosvallen, Västerås
Sverige-Tyskland 3-2 (1-0)
1-0 (4) Johanna Almgren, 1-1 (64) Isabelle Bachor, 2-1 (67) Emma Lindqvist, 3-1 (77)Josefine Öqvist, 3-2 (90) Viola Ochbrecht.
Sverige: Hedvig Lindal - Anna Paulson, Maria Nilsson, Maria Krohn, Nera Smajic (Annika Svensson 86) - Sara Lindén (Sofie Ekberg 88), Madeleine Göras, Nilla Fischer, Hodan Siid-Ahmed (Anna Berglund 78) - Johanna Almgren (Josefine Öqvist 51), Emma Lindqvist.
Publik: 3.370.

Upplagt av: Thorsten Frennstedt