U21 herr: 0-0 räckte för Sverige

Sverige fick nöja sig med 0-0 i EM-kvalepilogen mot Azerbajdzjan på Backavallen i Katrineholm. Och det är förståeligt, poängen räckte för att säkra en play-off-plats till EM. Play-offet lottas på torsdag 11/10 och första matchen går i södra Sverige 10 eller 11 november med bortareturen den 13 eller 14 november.
- Det viktigaste idag var play-off-platsen. Annars var det väl ingen höjdarmatch även om jag tycker att vi gjorde en bra match arbetsmässigt, menade förbundskapten Göran Göransson efteråt.

Sverige kontrollerade matchen och hade sju-åtta heta lägen att sätta dit bollen men antingen stod duktige Elshan Poladov, stolpen eller ribban i vägen. Eller också slank de öppna lägena precis utanför. Den perfekta tajmingen ville inte infinna sig.

Azerbajdzjan täppte annars till ganska bra samtidigt som Sverige inte hade motiv att gå till huvudlös attack. Det blev stundtals ganska besvärligt för Sverige.

- Hopplöst, försökte man rycka sig förbi så hängde någon i tröjan direkt, menade Fredrik Berglund.

- Ja, domaren tillät lite för mycket, i Allsvenskan hade det gula kortet åkt upp direkt, instämde Kennedy Bakircioglü.

Gästerna hade en hel del tjuvnyp för sig vilket svenskarna inte alls uppskattade men Göran Göransson menade att det i sig också var en nyttig erfarenhet.
- Det kan vara så här internationellt och det lär sig killarna av för var match.
Det var också ganska typiskt att de två svenska varningarna kom som reaktioner på upplevda ojustheter momentet innan från gästerna.

Nu stundar alltså play-off till EM. Slutspelet går i maj 2002 i ett av de åtta kvalificerade länderna. Nu gäller det att U21-landslaget samlar kraft, bäst när det gäller i november är devisen.

- Jag tycker vi går till play off med ett bra facit. Vi gjorde två svagare insatser, nu senast mot Makedonien och Turkiet. Idag var det bättre och man ska komma ihåg att vi var mycket, mycket bra i junimatcherna, tyckte Göransson.

EM-kvalgrupp 4
6 oktober 14.00, Backavallen, Katrineholm
Sverige-Azerbajdzjan 0-0
Sverige:
1 Andreas Isaksson - 2 Jimmy Tamandi, 3 Fredrik Risp, 4 Martin Andersson (14 Benjamin Kibebe 82), 5 Mikael Dorsin - 6 Kennedy Bakircioglü, 7 Martin Ericsson, 8 Kim Källström, 9 Mattias Lindström - 10 Fredrik Berglund, 11 Rade Prica (16 Johan Elmander 82).
Varningar: Prica (38), Elmander (82). Publik: 3.237.
Domare: Simon Jones, Wales. Ass: Edward King & Maldwyn Williams, Wales.