Herr: 2-2 i Thessaloniki

Sverige tappade segern i slutminuterna mot Grekland. 2-2 speglar ändå händelserna i Thessaloniki rätt väl, och förbundskapten Tommy Söderberg var belåten.
- För att vara i februari var det väldigt hög intensitet. Jag är mycket nöjd med de unga spelarna, ja hela laget, för det mod och den vilja de visade.
Magnus Svensson och Stefan Selakovic gjorde Sveriges mål, båda gångerna hade Anders Svensson (bilden) en fot med.
Sverige saknade som bekant flera av fjolårets tongivande spelare denna gång. Istället fick nya ansikten chansen, däribland två debutanter i A-landslagssammanhang Pontus Farnerud (från start) och Johan Elmander (inhopp i andra halvlek). Pontus satte definitivt prägel på matchen i början, klokt och välavvägt hade han en fot med i mycket inledningskvarten.
- Jag är nöjd men samtidigt lite ledsen över att behöva gå av. Jag fick en smäll över vristen och det blev svårt för mig att fullfölja på samma sätt därefter, säger Pontus som fick lämna plats för Stefan Selakovic i minut 63. Ställningen var då 1-1 och grekerna hade tagit över tillställningen.
- Så kommer jag in och får göra mål i min första bollkontakt, skrattar Selakovic.
Målet var en delikatess. Anders Svensson vände på en femöring långt ner i egen tredjedel och slog en lååång boll till på djupet störtande Selakovic. Stefan "gjorde" utrusande Nikolaidis och lade behärskat in 2-1 till Sverige.
Servitör Svensson låg även bakom Sveriges ledningsmål i första halvlek, väl assisterad av Zlatan Ibrahimovic. Ajaxproffsets inspel klackades elegant vidare av Anders och Magnus Svensson kunde i central position placera bollen förbi den grekiske målvakten.
- Jag är väldigt nöjd och det är klart att klacken och passningen till tvåan känns som höjdpunkterna, menade Svensson.
Lika lycklig inhoppare som Selakovic höll Johan Elmander på att bli. Johan hann bara upp i sitt första anfall när han ställdes helt fri. Nu fick inte Johan fatt på bollen och blåstes därtill (felaktigt) av för offside. Även Elmander gjorde dock strongt ifrån sig under sina 20 minuter.
Sverige förlorar alltså fortfarande inte, men två mål insläppta i samma match hör definitivt till ovanligheterna. Sviktande målvaktsspel månne?
- Nej, jag vet inte om Hedman gjort någon bättre landskamp tidigare, dementerar Söderberg.
Och det har han rätt i. Det bjöds nämligen chanser åt bägge håll och Magnus svarade för några riktigt svettiga nummer. Räddningen på Dabizas friläge före paus och en akrobatisk dubbelparad precis efter vilan var mest minnesvärda.
Karagounis utjämnade för Grekland minuterna före slutsignalen.
13 februari 2002
Harilaustadion, Thessaloniki
Grekland-Sverige 2-2 (0-1)
0-1 (31) Magnus Svensson, 1-1 (54) Panagiotis Fissas, 1-2 (64) Stefan Selakovic, 2-2 (85) Georgios Karagounis.
Sverige: Magnus Hedman - Christoffer Andersson (Pontus Kåmark 85), Patrik Andersson (Michael Svensson 61), Johan Mjällby, Erik Edman - Pontus Farnerud (Stefan Selakovic 61) - Anders Svensson, Daniel Andersson, Magnus Svensson - Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck (Johan Elmander 73).
Publik: ca 14.000. Domare: Attila Abraham, Ungern.