U21 herr: Oavgjort mot Schweiz i Kristianstad

Sveriges U21-herrar klarade 1-1 mot Schweiz inför 3.709 åskådare på Kristianstads IP.

I ett strålande solsken inför fina 3.709 åskådare på Kristianstads IP spelade Sveriges U21-herrar 1-1 mot Schweiz. Ett bra resultat mot en motståndare som är kvalificerat för EM-slutspel på hemmaplan om två månader, och därmed använder äldre spelare.

De äldre och mer rutinerade schweizarna inledde bäst, och tog också ledningen efter 29 minuter, när Rainer Belli efter ett motlägg kom fri, och kunde runda John Alvbåge i det svenska målet och rulla in 1-0.

Sverige arbetade sig dock in i matchen, även om man hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser. I andra halvlek kom dock kvitteringen, Jon Jönsson sköt ett tungt skott från utkanten av straffområdet direkt i mål, efter fint förarbete av Stefan Ishzaki.

Förbundskapten Torbjörn Nilsson var nöjd med lagets insats, särskilt defensiven där backlinjen fick extra beröm. Han plussade också extra för målskytten Jon Jönsson, lagkaptenen Mikael Dorsin, och Stefan Ishizaki, som utsågs till matchens bäste spelare.

27 mars 2002
Kristianstad IP
Sverige-Schweiz 1-1 (0-1)
0-1 (29) Rainer Bieli, 1-1 (56) Jon Jönsson.
Sveriges lag: John Alvbåge - Mikael Antonsson (Adam Johansson 45), Benjamin Kibebe (Per Nilsson 59), Richard Henriksson, Mikael Dorsin - Johan Elmander, Stefan Ishizaki (Alexander Farnerud 85), Jon Jönsson, Bojan Djordjic (Andreas Drugge 65) - Lars Nilsson (Pablo Piñones Arce 65), Christian Hemberg (Andreas Dahl 59).

Publik: 3.709