Herr: Mållös jubileumskamp i Oslo

Sverige och Norge spelade under onsdagskvällen 0-0 på nationalarenan Ullevål i en landskamp som ingick i det norska fotbollförbundets hundraårsfirande.
-Vi mötte en mycket bra motståndare, man är ofta väldigt resultatinriktad, men vi måste se till hur vi agerar och jag är nöjd, särskilt i början av andra halvlek var vi väldigt bra, menar förbundskapten Tommy Söderberg.

Norge började bäst på Ullevåls dåliga gräsmatta. Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjaer var pigg och tvingade Magnus Kihlstedt att vara på hugget. Kihlstedt spelade säkert matchen igenom och visade återigen att han är ett bra alternativ till Magnus Hedman i det svenska landslagsmålet.

I mitten av första halvlek tog Sverige tag i spelet. Mittbacksparet Johan Mjällby och Michael Svensson agerade säkert och på tilläggstid var Marcus Allbäck nära att ge blågult ledningen, framspelad av Fredrik Ljungberg.
-Under första halvlek förde jag statistik på avsluten och den vann vi faktiskt med åtta-sex, berättar Söderberg.
Magnus SvenssonFörsta halvtimmen av andra halvlek var Sveriges klart bästa period i matchen. Tomas Antonelius och Magnus Svensson bytte i paus av Teddy Lucic och Fredrik Ljungberg och särskilt Svensson visade framfötterna. Flera gånger kom Bröndbymittfältaren fram längs vänsterkanten och kunde slå farliga inlägg.

Men matchens bästa målchans kom inte på ett inlägg. Drygt 20 minuter efter paus kom nämligen Henrik Larsson, lite slumpartat, helt fri med den norske målvakten Thomas Myhre. Larsson försökte placera bollen till vänster om Besiktasmålvakten, men Myhre lyckades parera och matchen blev alltså mållös.
-Men vi är ändå nöjda, inte minst med motståndet. Det blir en prestigekamp - dom vill verkligen vinna och jämför man med matcherna mot Grekland och Schweiz så var det här en mycket bättre motståndare, säger förbundskaptenen.

Med en kvart kvar gjorde Sverige hela fem byten. Efter det hade blågult svårt att få igång spelet igen.
-Alla måste känna delaktighet i vad vi gör och det betyder mycket inför VM att de här killarna får vara med och spela idag, förklarar Tommy Söderberg coachningen.
Samtliga Sveriges gruppspelsmotståndare i VM var i farten under onsdagen. Och resultaten visar att Grupp F verkligen gör skäl för benämningen "dödens grupp". Argentina bortabesegrade Tyskland med 1-0, England hade vann med 4-0 mot Paraguay och även Nigeria tog en imponerade seger, 2-1 borta mot Skottland.
17 april 2002 20.00 - Ullevaal Stadion i Oslo
Norge-Sverige 0-0
Varning, Sverige: Tobias Linderoth.
Sveriges lag: 1 Magnus Kihlstedt - 2 Olof Mellberg, 3 Michael Svensson, 4 Johan Mjällby (14 Andreas Jakobsson 75), 5 Teddy Lucic (13 Tomas Antonelius 46) - 6 Tobias Linderoth - 7 Niclas Alexandersson (16 Andreas Andersson 75), 19 Marcus Lantz (17 Daniel Andersson 75), 9 Fredrik Ljungberg (21 Magnus Svensson 46) - 10 Marcus Allbäck (20 Stefan Selakovic 75), 11 Henrik Larsson (18 Zlatan Ibrahimovic 75).
Ej använda ersättare: 12 Andreas Isaksson - 15 Pontus Kåmark.
Publik: 20 759.
Domare: Knud Fisker, Danmark. Ass: Jørgen Jepsen & Finn Erik Rasmussen, båda Danmark.

Upplagt av: Martin Fransson