U21 herr: Isaksson stoppade Norge

Sveriges U21-herrar betvingade Norge på Brann Stadion i Bergen i en match som svängde karaktär flera gånger.
- Ja, det var lite upp och ner, men segern tar vi med oss. Och så har vi fått se ytterligare en del spelare i aktion, säger svenske tränaren Stig Fredriksson.
Norge pressade på mot slutet men fick inte mer än en sen reducering. Andreas Isaksson i mål stod för flera fina räddningar i matchen som slutade 1-2 (0-1).
Sveriges U21-herrar betvingade Norge på Brann Stadion i Bergen i en match som svängde karaktär flera gånger.
- Ja, det var lite upp och ner, men segern tar vi med oss. Och så har vi fått se ytterligare en del spelare i aktion, säger svenske tränaren Stig Fredriksson.
Norge pressade på mot slutet men fick inte mer än en sen reducering. Andreas Isaksson i mål stod för flera fina räddningar i matchen som slutade 1-2 (0-1). Fredriksson och förbundskapten Torbjörn Nilsson bedriver sin inventering av spelarmaterial inför höstens EM-kval. En rad spelare har nu fått speltillfälle vilket varit andemeningen med de inledande matcherna detta år. Med det som bakgrund är det kanske förklarligt att det svänger en del i det svenska agerandet.
- Ja, vi hittar inte riktigt positionerna alla gånger. Nu inledde vi båda halvlekarna riktigt bra innan Norge tog över, berättar Fredriksson.
Kim KällströmSverige tog ett fast grepp om matchen inledningsvis och Kim Källström kunde skjuta in ledningsmålet stolpe in efter tolv minuter. Efter knappa tjugo minuter svängde dock matchen över i norsk fördel. Hemmalaget använde ett klassiskt norskt recept med långa uppspel och framgångsrikt erövrande av andraboll.
Mönstret kändes igen från Sveriges match mot Schweiz härförleden, då lyckades Sverige kalibrera om i halvtid och kom ut med ett vägvinnande spel. Så skedde även i Bergen där Sverige ånyo tog över efter paus och återigen fick utdelning efter tolv spelade minuter.
Denna gång var det Stefan Ishizaki, som flyttat in från kant till innerposition efter paus, som fick en härlig bollträff från straffområdesgränsen efter svensk hörna.
Sedan kom Norge i en ny återhämtning innan Sverige med kvarten kvar fick grepp på läget.
- Då kändes det som att vi hade kontroll på matchen. De verkade trötta efter att ha sprungit väldigt mycket, säger Stig som dock fick se en sista norsk anstormning.
- Ja, det var rejäl norsk press sista fem och Isak fick göra många bra ingripanden.
Midtsians lobbskott efter 90 minuter fick Isak dock kapitulera för. Svettigaste räddningen svarade djurgårdskeepern för på övertid när han fick tänja sig alldeles extra för att styra undan en boll för kvittering. Hemmapubliken kunde trösta sig med att Isaksson inleder på bänken vid A-landskampen i Oslo på onsdagkvällen. Andreas ansluter som bekant till Sveriges A-trupp på onsdagmorgonen.

16 april 2002, kl 19.00
Brann Stadion i Bergen
Norge-Sverige 1-2 (0-1)

0-1 (12) Kim Källström, 0-2 (57) Stefan Ishizaki, 1-2 (90) Alexander Midtsian.Sveriges lag: 1. Andreas Isaksson - 5. Mikael Antonsson (3 Mikael Dorsin 71), 4. Benjamin Kibebe, 2. Per Nilsson, 17. Tobias Hysén - 7. Stefan Ishizaki, 6. Jon Jönsson (16 Johan Svensson 46), 8. Kim Källström, 10. Andreas Drugge - 11. Johan Elmander (18 Jon Lundblad 73), 9. Lars Nilsson (14 Pablo Piñones-Arce 46).
Publik: 542.