Herr: Förlust mot Paraguay trots stark spurt

Sverige förlorade VM-testet mot Paraguay med 1-2 inför 33.103 åskådare på Råsunda. Paraguay var klart vassast i första halvlek och ledde med 2-0 i paus.
Andreas Andersson reducerade strax efter halvtidsvilan men närmare än så kom inte blågult, trots ett par riktigt fina lägen.

Paraguay lyckades i första halvlek med sitt snabba kantspel och dominerade klart i luftrummet framför Magnus Hedman. Det gav utdelning. Ständigt farlige Roque Santacruz nickade in sydamerikanernas första mål redan i den nionde minuten. Strax före paus nickskarvade Carlos Paredes bollen i mål bakom Magnus Hedman
- Vi spelar svårt och omständligt i första halvlek. Vi har dåligt bolltempo och försöker sticka in för många bollar på mitten. Spelet blir för smått, menar förbundskapten Lars Lagerbäck.
I andra halvlek såg det betydligt bättre ut. Sverige pressade Paraguay högre upp i banan och skapade många chanser som kunde resulterat i mål. Men bara en gång fick Råsundapubliken fira en blågul fullträff. Nio minuter efter paus försökte Marcus Allbäck ta sig igenom Paraguays mittförsvar men stoppades, bollen rann ut till en helt fristående Andreas Andersson som siktade och pangade upp bollen i nättaket bakom José Luis Chilavert.
- Andra halvlek är helt okej från vår sida och det är det positiva som vi får ta med oss från den här matchen, säger Lagerbäck.
Senast Sverige förlorade en landskamp var den 1 februari 2001 då Finland vann med 1-0 i Tipshallen i Jönköping. 18 matcher varade den förlustfria sviten. Den 25 maj finns chansen att starta en ny när Sverige VM-genrepar mot Japan på National Stadium i Tokyo.

17 maj kl 19.00, Råsunda
Sverige-Paraguay 1-2 (0-2)
0-1 (17) Roque Santacruz, 0-2 (44) Carlos Paredes, 1-2 (54) Andreas Andersson.
Varning, Sverige: Daniel Andersson (61).
Sverige: 1 Magnus Hedman - 16 Teddy Lucic, 3 Patrik Andersson, 4 Johan Mjällby, 14 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth - 7 Niclas Alexandersson, 20 Daniel Andersson (19 Pontus Farnerud 80), 22 Andreas Andersson - 10 Marcus Allbäck (21 Zlatan Ibrahimovic 66), 11 Henrik Larsson.
Paraguay: 1 José Luis Chilavert - 2 Francisco Arce, 5 Celso Ayala, 4 Carlos Gamarra, 21 Denis Caniza, 13 Carlos H Paredes, 10 Roberto Acuña, 14 Diego Gavilan (17 Gustavo Morinigo 84), 8 Guido Alvarenga (15 Carlos Bonet 87), 11 Jorge Campos, 9 Roque Santacruz.
Domare: Manuel Enrique Mejuto Gonzales, Spanien. Ass. domare: Oscar David Martinez Samaniego & Aurelio Asensio Rodriguez, båda Spanien.
Publik: 33.103