U21 herr: Förlust - och fest i Trollhättan

Division 2-laget FC Trollhättan bjöd in till riktig fotbollsfest på Edsborg när man gästades av det svenska U21-landslaget. Inte nog med att man stod för ett exemplariskt arrangemang som lockade över 2.000 åskådare, man drog även det meriterade landslaget vid näsan. 2-0 (0-0) skrevs trollhättesegern till.
Landslaget kom med en trupp på 19 man, de allra flesta ordinarie allsvenska spelare och en nykorad UEFA-cupmästare i Johan Elmander. Johan såg också vass ut inledningskvarten då Sverige tryckte på ordentligt. I Trollhättans mål stod dock Ulf Karlsson och ex-degerforsaren visade att gammal är äldst. Uffe stoppade allt denna kväll, inklusive två frilägen med Elmander och ett skarpt avslut från Alexander Farnerud.
Trollhättan var det bättre laget efter paus och segern var inte oförtjänt. Det hårdsatsande division 2-laget imponerade liksom hela tillställningen. FC Trollhättan hade bjudit till och skapat en inramning värdig en "riktig" landskamp denna festliga kväll på Edsborg.

16 maj 19.30
Edsborg, Trollhättan
FC Trollhättan-Sverige U21 2-0 (0-0)
1-0 (49) Andreas Christoffersson, 2-0 (56) Christoffersson.
Sveriges lag: Johan Wiland - Tobias Hysén (Fredrik Stenman 46), Per Nilsson (Stefan Ålander 46), Richard Henriksson (Andreas Drugge 70), Mikael Dorsin (Mikael Antonsson 59) - Patrik Ingelsten, Kim Källström, Mirza Jelecak (Dennis Velic 63), Alexander Farnerud - Johan Elmander (Lars Nilsson 46), Jon Lundblad.
Publik: 2.150.