F19/84: Sverige vände och vann mot Danmark

Det svenska F19-landslaget tog sin andra raka seger i La Manga, denna gång genom 2-1 mot Danmark. Förbundskapten Anna Signeul var nöjd med spelet, och att spelarna visade styrka genom att orka komma tillbaka när danskorna tog ledningen redan i den tredje matchminuten.
Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Tjejerna visade upp ett betydligt bättre passningsspel än mot Norge. Direkt efter avspark hade Sofie Andersson sin första chans. Det var oväntat att Danmark litet lättvindigt kunde ta ledningen efter en hörna som nickades mellan tre spelare innan den låg bakom Anna Hofwing i målet.
- Men sedan ägde vi resten av matchen. Spelarna var spelbara i rörelse och överlappningarna tappade jag nästan räkningen på. Vi hade något fler avslut i första än i andra. Tyvärr spelar tjejerna runt litet för mycket istället för att sända in bollen i straffområdet. Det är väl den enda lilla anmärkningen jag kan komma på. Jag ser fram emot sista matchen mot Frankrike, som för mig litet oväntat fick stryk med 0-2 mot Norge.
La Manga, fyrnationsturnering
12 mars 2003
Sverige - Danmark 2-1 (2-1)
0-1 (3) Sandra Jensen, 1-1 (13) Sofie Andersson, 2-1 (43) Madelaine Edlund.
Sverige: Anna Hofwing - Anna Paulson, Maria Nilsson (Yolanda Odenyo 50), Nilla Fischer, Maria Karlsson - Natalie Tingvall (Anna Berglund 75), Hodan Siid Ahmed, Maria Thuré, Johanna Almgren (Nera Smajic 61) - Sofie Andersson, Madelaine Edlund (Maria Nordbrandt 46).
Spelprogram/resultat
10/3 Sverige-Norge 2-0
Frankrike-Danmark 3-1
12/3 Sverige-Danmark 2-1
Norge-Frankrike 2-0
14/3 Sverige-Frankrike -
Norge-Danmark -
Tabell
Sverige 2 2 0 0 4-1 6
Frankrike 2 1 0 1 3-3 3
Norge 2 1 0 1 2-2 3
Danmark 2 0 0 2 2-5 0

Upplagt av: Thorsten Frennstedt