F19/84: Vinst i premiären mot Norge 2-0

Sverige fick en fin start i fyrnationsturneringen för F19-landslag i La Manga. Johanna Almgren gjorde båda målen när Sverige vann med 2-0 mot Norge.
Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Det var bra tempo i matchen trots att det var den första för säsongen för båda lagen. Det skapades bra målchanser. Passningsspelet får vi jobba mera på, ibland förlorade vi bollen litet väl enkelt.
- Första halvlek lyckades vi få litet mera press på mittfältet, men i stort sett mattades inte spelet under hela matchen.
- Det gladdde mig särskilt att se två spelare tillbaka, Yolanda Odenyo i backlinjen och Johanna Almgren på topp. Särskilt roligt för Johanna att göra båda målen. Det första jobbade Maria Nordbrandt fram. Hon kom inte förbi i sista dragningen men Johanna följde med bakifrån och klippte till med vänsterfoten rakt upp i krysset. Sitt andra mål gjorde Johanna när hon utnyttjade en målvaktsretur.
- Norge spelade 3-4-3 och det gav vårt försvar litet extra att tänka på. Målvakt Maria Edman läste det norska spelet väl, gick ut och bröt långbollarna samt räddade även ett friläge. Yolanda Odenyo och Maria Nilsson är ett säkert mittbackspar. Maria Thuré och Caroline Seger balanserade varandra mycket bra spelvändningar och djupledslöpningar.
- Tyvärr blev Karin Palm skadad i en sammanstötning redan efter en kvart och måste gå av. Hon kommer inte att spela mot Danmark på onsdagen. Jag blev för övrigt imponerad av Frankrike i matchen mot Danmark före vår egen. Det finns några mycket snabba och individuellt skickliga spelare i det franska laget.
La Manga, fyrnationsturnering
10 mars 2003
Sverige - Norge 2-0 (1-0)
1-0 (19) Johanna Almgren, 2-0 (51) Almgren.
Sverige: Maria Edman - Anna Paulson, Maria Nilsson, Yolanda Odenyo, Magdalena Esseryd (Maria Karlsson 46) - Anna Berglund, Caroline Seger (Nilla Fischer 70), Maria Thuré, Karin Palm (Hodan Siid-Ahmed 16) - Johanna Almgren (Natalie Tingvall 58), Maria Nordbrandt (Sofia Andersson 58).
Spelprogram/resultat
10/3 Sverige-Norge 2-0
Frankrike-Danmark 3-1
12/3 Sverige-Danmark -
Norge-Frankrike -
14/3 Sverige-Frankrike -
Norge-Danmark -
Tabell
Frankrike 1 1 0 0 3-1 3
Sverige 1 1 0 0 2-0 3
Danmark 1 0 0 1 1-3 0
Norge 1 0 0 1 0-2 0

Upplagt av: Thorsten Frennstedt