F19/84: Besvikelse över 1-1 mot Schweiz

Chanser saknades inte men Sveriges F19/84-landslag fick nöja sig med 1-1 mot värdlandet Schweiz i den andra EM-kvalmatchen.

Bara i första halvllek hade Sverige upp emot tio chanser att avgöra. Bland annat var Emelie Farfa som spelade från start var fri med den schweiziska målvakten.
Sverige tog dock ledningen genom backen Maria Karlsson. Liksom mot Frankrike dök hon upp på rätt ställe i straffområdet efter en hörna som spelades ut till Anna Paulson. Det var hon som slog passningen.
Schweiz kvitterade efter en hörna som tog i ribbans underkant och studsade ner på mållinjen och något turligt med ytterst liten marginal letade sig bakom densamma.
Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Vi är besvikna för det fanns många chanser att avgöra. Det var ingen rolig match. Schweiz spelade bara långa bollar upp i anfallet. Det var mycket jobbigt att spela med så långa lag som blev följden. Jag anser dessutom att vi berövades en straff när Johanna Almgren blev nerdragen i staffområdet i andra halvlek.
Sverige har fortfarande chansen att av egen kraft vinna kvalgrupp 2. Då är det bara vinst mot Finland i avslutningsmatchen.

EM-kvalgrupp 2
17 april 2003, Vevey
Schweiz-Sverige 1-1 (0-1)
0-1 (12) Maria Karlsson, 1-1 (48) Vanessa Bürki.
Sverige:
Maria Edman - Anna Paulson, Yolanda Odenyo, Maria Nilsson, Maria Karlsson - Jenny Andréason (Maria Thuré 86), Nilla Fischer, Caroline Seger, Johanna Almgren (Sofie Andersson 72) - Emelie Farfa (Natalie Tingvall 57), Maria Nordbrandt.
Svenska varningar:
Maria Karlsson (55), Caroline Seger (90).

Frankrike-Finland 1-0

EM-kvalgrupp 2 - resultat & tabell

Upplagt av: Thorsten Frennstedt