F19/84: Inledde EM-kvalet med seger

Sverige fick en drömstart inte bara resultatmässigt i EM-kvalet i Schweiz. Det blev 2-1 (1-1) över Frankrike. Redan efter en minut låg bollen i det franska målnätet.
Sverige-Frankrike (i La Manga, mars 2003)Johanna Almgren var sist på bollen. Maria Karlsson slog inlägget och med framför mål var även Maria Nordbrandt och störde.
Strax före halvtid kvitterade Frankrikes bästa spelare Sandrine Brétigny. Det var enda gången det svenska förvaret missade en höjdboll som fransyskorna försökte spela bakom backlinjen.
Efter 63 minuter avgjorde Maria Karlsson med 2-1. Förspelet var en frispark som Anna Paulson slog hårt och lågt in i straffområdet där Maria Nordbrandt mötte vid punkten och direktskarvade till Maria som som dök upp på en fri yta i andra ändan av fältet.
Frankrike var finalist vid EM i fjol i Sverige. Redan för en månad sedan möttes de båda lagen i La Manga. Även den gången vann Sverige, då med 3-2 och även den gången var det samma franska målskytt. Sveriges tvåmålsskytt var Maria Nordbrandt.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Fransyskorna var skickligare än våra spelare i en mot en-situationer, hade god bollkontroll och säkert passningsspel.
- Själva lyckades vi inte få igång något bra anfallsspel. Det kostade på att kämpa så som våra tjejer gjorde. Det var storstilat. Frankrike hade fem mittfältare och det gjorde det extra jobbigt.
- När vi kom upp på sista tredjedelen av Frankrikes planhalva gick det bra, problemet var att flytta upp spelet. Litet skönspel men mycket vilja kan man sammanfatta den gedigna laginsatsen. Det fanns inget annat än vinst i tjejernas sinne.

EM-kvalgrupp 2
15 april 2003, Lausanne
Sverige - Frankrike 2-1 (1-1)
1-0 (1) Johanna Almgren, 1-1 (41) Sandrine Brétigny, 2-1 (63) Maria Karlsson.

SVERIGE:
Maria Edman - Anna Paulson, Maria Nilsson, Yolanda Odenyo, Maria Karlsson - Natalie Tingvall (Maria Thuré 68), Caroline Seger, Nilla Fischer, Anna Berglund (Jennie Andréason 53) - Johanna Almgren (Hodan Siid-Ahmed 83), Maria Nordbrandt.

15 april 2003. Colovray
Schweiz - Finland 2-0

EM-kvalgrupp 2 - resultat & tabell

Upplagt av: Thorsten Frennstedt