F19/84: Klart för EM-slutspel!

Segermarginalen blev den minsta nödvändiga för gruppsegern men 1-0 mot Finland räckte för att Sverige skulle säkra en slutspelsplats i EM i Tyskland i sommar.

Med det stora spelövertaget och chansskapandet kunde segersiffrorna blivit betydligt större. Resultatet räckte ändock till slutseger i EM-kvalgrupp 2 för svenskorna sedan Schweiz samtidigt förlorat mot Frankrike.
Det avgörandet målet kom två minuter efter paus genom Natalie Tingvall. Uppspelet skedde på andra kanten varifrån Jenny Andréason nådde Natalie med en långboll i utkanten av straffområdet. Natalie avancerade och sköt säkert 1-0.

Såväl Sverige
som grupptvåan Frankrike avancerar nu till EM-slutspelet i Tyskland (25 juli-3 augusti i Leipzig med omgivning). De tre övriga gruppsegrarna; Spanien, Italien och Norge samt grupptvåorna England och Holland utgör tillsammans med värdnationen Tyskland övriga deltagande i EM-slutspelet.
Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Vårt lag var helt överlägset och skapade upp emot tio chanser i vardera halvleken. Det enda som inte får högsta betyg är avsluten. Passningsspelet var utmärkt och försvaret välsamlat.
- Extra roligt var att vi kunde vinna när det verkligen gällde. Det här laget har nästan skämt bort oss med segrar i nästan alla träningslandskamper. Nu ser vi fram emot sommaren och slutspelet i Tyskland.

EM-kvalgrupp 2
Vevey 19 april 2003
Sverige-Finland 1-0 (0-0)
1-0 (47) Natalie Tingvall
Sverige: Maria Edman - Lina Andersson, Anna Paulson, Maria Nilsson, Maria Karlsson - Natalie Tingvall (Maria Thuré 79), Nilla Fischer (Caroline Seger 56), Hodan Siid-Ahmed, Jenny Andréason, Johanna Almgren (Maria Nordbrandt 46), Sofie Andersson.
Frankrike - Schweiz 2-0
EM-kvalgrupp 2 - resultat & tabell

Upplagt av: Thorsten Frennstedt