U21 herr: Förlust efter sju mål på 24 minuter

Alexander Farnerud dras i tröjanUngern kunde besegra Sverige i EM-kvalet efter en högst besynnerlig matchutveckling. Med 25 minuter kvar var matchen mållös, sex minuter senare hade Imre Szabicz gjort tre mål och till slut skrevs resultatet till 5-2.
Vad hände egentligen?
- Jag vet inte, det känns obegripligt och det låter sig inte analyseras så här kort efter matchen, suckade svenske tränaren Stig Fredriksson.

- Första halvlek var helt kanon, vi spelade taktiskt helt riktigt. Därför känns det extra jäkligt, det motsvarar inte matchbilden, säger Stig.
De tre snabba ungerska målen överrumplade svenskarna. Vid samtliga tillfällen hade duktige Nemeth en fot med i spelet från vänsterkanten och vid straffmålet fanns även en svensk hand med i bilden.
- Samtliga målen såg lite väl enkla ut och kanske brast vi i koncentration, menar Fredriksson som dock fick hopp när inhoppande (pigg sådan) Johan Andersson reducerade tämligen omgående. När istället 4-1 föll så var matchen över för svensk del.
Pablo Piñones-Arce låg bakom målenJohan Andersson gjorde även det andra svenska målet. Vid båda målen stod Pablo Piñones-Arce för förarbetet. Vid 3-1 slog Pablo inlägget som Johan nickade in och 4-2 kom efter en cykelspark från bajenartisten där BoIS-Johan höll sig framme och stötte in bollen i mål.
Därmed är det "kvitterat" mellan Ungern och Sverige i EM-kvalet. Svenskt 1-0 på Arosvallen i höstas blev 2-5 i Budapest. Gruppen toppas av Polen, nu enda laget på full pott. Polackerna har dock förmånen av en mer spelad match och av att ha genomfört båda sina möten med jumbon San Marino.

U21 EM-kval - 2 april 2003, 16.30
Ferencváros Stadion, Budapest
Ungern-Sverige 5-2 (0-0)
1-0 (66) Imre Szabicz, 2-0 (69) Szabicz, 3-0 (72) Szabicz, straff, 3-1 (76) Johan Andersson, 4-1 (80) Norbert Nemeth, 4-2 (84) Andersson, 5-2 (90) Szabicz.
Sverige: Johan Wiland - Gabriel Ucar, Per Nilsson, Stefan Ålander, Mikael Dorsin - Alexander Farnerud, Patrik Jönsson, Eldin Karisik (Babis Stefanidis 74), Bojan Djordjic - Jon Lundblad (Johan Andersson 62), Pablo Piñones-Arce.
På bänken: John Alvbåge - Adam Johansson, Richard Henriksson, George Mourad, Lars Nilsson.
Domare: Luc Melotte, Belgien. Ass. domare: Claude Gregoire och Rudi Lepoutre, båda Belgien.

U21 EM-kvalgrupp 4 - tabell och resultat