F19/84: 1-0-seger för Sverige över England

Inte mindre än 2.259 kom till Skene trots det ombytliga vädret för att se Sveriges EM-slutspelsklara F19-landslag besegra England med 1-0. Det är den näst högsta publiksiffran någonsin för fotboll på Vävarevallen.
Johanna AlmgrenJohanna Almgren hade supporters från Byttorp på plats. Det var hon som gjorde matchens enda mål när bara 10 minuter återstod.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Det bjöds inte på något skönspel. Passningarna gick inte fram som de skulle. Planen var tungsprungen. De engelska spelarna bidrog med högt tempo och bra teknik.
- Vi hade fler målchanser än de. Det var en nyttig match eftersom England och Sverige inleder i EM-gruppspelet i Tyskland. Som vanligt hade vi ett säkert försvarsspel med Yolanda Odenyo och Maria Nilsson i mitten.

15 maj 2003
Vävarevallen, Skene
Sverige - England 1-0 (0-0)
1-0 (80) Johanna Almgren
Sverige: Anna Hofwing - Maria Karlsson, Yolanda Odenyo, Maria Nilsson (Therese Lückner 83), Anna Paulson - Jennie Andréason (Emelie Farfa 62), Hodan Siid-Ahmed (Anna Berglund 46), Nilla Fischer (Lina Andersson 62), Natalie Tingvall (Maria Thuré 46) - Maria Nordbrandt, Madelaine Edlund (Johanna Almgren 46).
Publik: 2.259

Upplagt av: Thorsten Frennstedt