F19/84: Sensationell seger mot Tyskland

Målskytten Sofie Andersson passerar Annike KrahnSverige besegrade Tyskland som är EM-titelförsvarare i Leipzig med 2-1 på söndagen. Därmed finns ännu chansen för svenskorna att gå vidare till semifinal.
Sofie Andersson gjorde 1-0 efter 33 min. Annika Kahn kvitterade för Tyskland i 50:e minuten och Caroline Seger nickade in segermålet i matchens slutminut. Mot slutet var det många trötta spelare i hettan på plan.
Tyskland hade ett jätteläge att avgöra minuten före slut, och då såg historien ut att upprepa sig från Englands-matchen för Sverige. Men Maria Edman gick ut, skar av vinklarna och tvingade den tyska anfallaren att skjuta utanför.
I allra sista spelminuten fick Sverige hörna. På den gick Caroline Seger uppvid bortre stolpen och nickade inte Seger-målet i dubbel bemärkelse.
På tisdagen möter Sverige Italien som har exakt samma tabellrad. Om den matchen slutar oavgjort kommer man att gå tillbaka till de båda lagens resultat i kvalomgången. Där har Italien två och Sverige en seger. Sverige måste alltså vinna för att ta andraplatsen i gruppen.
England blev klart för för semifinal genom att besegra Italien med 3-1.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Äntligen var det vår tur att ha litet flyt. Men vi fick igång ett fint passningsspel och ska inte be om ursäkt för segern. Båda lagen hade förlorat sina inledande matcher och det fanns nu mycket vilja bakom det mesta man företog sig. Nilla Fischer och Caroline Seger ägde innermittfältet. Det skapades inte så många öppna chanser av någotdera laget.
- Vi ledde välförtjänt i halvtid och jag kan tänka mig att det sades en del hårda ord i det tyska omklädningsrummet. De kom ut ännu mera taggade. Efter att de kvitterat till 1-1 efter en hörna lyfte sig laget, men till mer än två avslut samt friläget kom tyskorna inte mot vårt försvar.
Sveriges bästa chans var en kombination mellan Sofie Andersson, Maria Nordbrandt till Hodan Siid- Ahmed som avslutade.

EM-slutspel F19 Grupp A
27 juli, Leipzig
Tyskland- Sverige 1-2 (0-1)
0-1 (33) Sofie Andersson, 1-1 (50) Annika Krahn, 1-2 (90) Caroline Seger.
Sverige: Maria Edman - Anna Paulson, Maria Nilsson, Yolanda Odenyo, Maria Karlsson - Anna Berglund (Emma Stålhammar 65), Nilla Fischer, Caroline Seger, Hoda Siid-Ahmed (Maria Thuré 83) - Sofie Andersson, Maria Nordbrandt.
Resultat och tabell från F19-EM
Svensk jubel och tyskt depp efter slutsignalen

Upplagt av: Thorsten Frennstedt