Herr: Svensk förlust efter utvisning

Anders Svensson gjorde 1-0Efter en bra första halvlek fick Sverige spela med en man mindre, och föll mot Grekland med 1-2 på Idrottsparken i Norrköping.
Sverige inledde matchen bra, spelade tätt defensivt och skapade fina farligheter framåt. Efter en dryg kvart klackade Marcus Allbäck snyggt fram Anders Svensson som pricksköt tätt intill stolproten och tog Sverige till ledning i matchen.
Strax före halvtidsvilan tog den finländske domaren fram det gula kortet för Tobias Linderoth - ett kort som tråkigt nog var Linderoths andra i halvleken. Domaren såg ut att ångra sig, men hade vid det laget inget annat val än att ta upp det röda och skicka Linderoth av banan. Ovanligt för en träningsmatch, särskilt eftersom inget av de båda korten var föranledda av något särskilt brutalt spel.
Olof Mellberg, Sveriges lagkapten mot GreklandSverige gjorde fyra byten i halvtid, men valde trots utvisningen att ligga kvar med två anfallare.
- Ett test kan man väl kalla det. Hade det varit en tävlingsmatch kanske vi hade backat hem laget, men nu kände vi att vi ville försöka se om vi kunde klara att skapa chanser med bara tio man. Det gjorde vi, men tyvärr släppte vi till två mål bakåt, sade förbundskapte Lars Lagerbäck efter matchen.
Greklands två mål kom inom loppet av två minuter. Båda gångerna gav svenskarna bort bollen i uppspelsfasen, och Greklands bäste spelare Stylianos Giannakopoulos kunde först kvitter och sedan dirigera fram det avgörande målet.
Grekerna testade sedan inget särskilt, utan gick resolut in för att döda matchen. Åtta grekiska byten och ett ryckigt tempo gjorde den andra halvleken betydligt mindre underhållande än den första.
Sverige hade ändå flera chanser att kvittera i slutskedet, de flesta skapade av Kim Källström. Bästa möjligheten gav Kim dock osjälviskt bort till Anders Andersson som fick bollen runt målvakten och på mål, men förswarare hann emellan och rensade.
Tysken Otto Rehhagel, Greklands förbundskapten, var nöjd med segern.
- Sverige är ett starkt lag, och vi tar ju av naturliga skäl över matchen i andra halvlek. Men även i första hade vi ju chansen att kvittera. I andra halvleken utnyttjade vi våra chanser bättre. Svenskarna är ju mitt uppe i sin säsong, medan mina spelare just kommit igång, kommenterade Rehhagel.
Mikael Dorsin spelade första halvlek, och gjorde det bra.Sverige får glädja sig åt att man i första halvlek (med bästa manskap och lika många på plan) spelade 1-0 mot Grekland, som är obesegrade i år, i stark form och med segrar mot Spanien och Ukraina i färskt minne.
Marcus Allbäck tvingades gå av banan efter bara 20 minuter, och även Mikael Nilsson åkte på en skada - förhoppningsvis är båda skadorna av lindrig karaktär.

20 augusti kl 20.15
Idrottsparken, Norrköping
Sverige-Grekland 1-2 (1-0)
1-0 Anders Svensson (16'), 1-1 Stylianos Giannakopoulos (63'), 1-2 Pantelis Kafes (65').
Sverige: 1 Andreas Isaksson (12 Magnus Hedman 46') - 2 Teddy Lucic, 3 Olof Mellberg (K), 4 Michael Svensson, 5 Mikael Dorsin (14 Erik Edman 46') - 6 Tobias Linderoth - 7 Mikael Nilsson (16 Kim Källström 46'), 8 Anders Svensson (17 Pontus Farnerud 46'), 9 Andreas Johansson (18 Anders Andersson 64') - 10 Marcus Allbäck (19 Rade Prica 22'), 11 Niklas Skoog (15 Andreas Jakobsson 72').
Ersättare: 13 Christoffer Andersson, 20 Zlatan Ibrahimovic.
Varningar: Tobias Linderoth, utv 45.
Statistik: Bollinnehav% 46-54, Skott 8-13, Skott på mål 4-5, Frisparkar 12-25, Hörnor 5-4, Offside 5-5.
Grekland: 1 Antonios Nikopolidis - 2 Georgios Seitaridis (14 Konstantinos Katsouranis 60'), 6 Michael Kapsis (20 Nikolaos Dabizas 80'), 5 Trainos Dellas, 3 Panagiotos Fyssas (12 Stylianos Venetidis 46') - 8 Stylianos Giannakopoulos (16 Lambros Choutos 71'), 10 Georgios Karagounis (18 Georgios Georgiadis 46'), 7 Theodoros Zagorakis (13 Angelos Basinas 46'), 4 Paraskevkas Antzas - 11 Themistoklis Nikolaidis (19 Pantelis Kafes 46'), 9 Angelos Charisteas (17 Zissis Vryzas 46').
Ersättare: 15 Konstantinos Chalkias (mv).
Varningar: Georgios Karagounis, Konstantinos Katsouranis.
Domare: Jouni Hyytiä, Finland. Ass. domare: Ville Mantere och Lassi Lahti, båda Finland. Fjärdedomare: Kenneth Petersson, Sverige.
Publik: 15.018.