Herr: Tre viktiga poäng på Ullevi

Sverige gjorde vad som krävdes - tog tre viktiga EM-kvalpoäng på Ullevi när San Marino besegrades med 5-0. Matchbilden blev den förväntade, med ett jagande Sverige och ett San Marino i igelkottsförsvar.
Mattias Jonson spräckte nollan efter en dryg halvtimme, men det var först i andra halvlek som Andreas Jakobsson och Zlatan Ibrahimovic kunde punktera matchen slutgiltigt.
Jonson, förste målskytt på Ullevi

Jonson spräckte nollan före paus och klubbkamraten Jakobsson, löpte igenom till 2-0 direkt efter vilan, brøndbyduon satte Sverige på det vinnande spåret och matchen var avgjord.
- Det var lite låst i första halvlek, vi fick inte upp tempot och inte till djupledslöpningarna. De gjorde det trångt för oss, men i andra halvlek blev vi betydligt bättre, sade förbundskapten Lars Lagerbäck till SVT efter matchen.
1-0-måletNu väntar nyckelmatchen mot Polen på onsdag, och imorgon börjar landslagstruppen ladda om.
- Nu ska vi njuta av det här i kväll först. Imorgon är laget ledigt större delen av dagen, sedan ska vi börja fokusera på matchen mot Polen, sade Lagerbäck.
Även om San Marino spelade efter sina resurser och kröp långt ner med laget för att skydda det egna straffområdet, så ska laget ha en eloge för att de ändå spelar en positiv fotboll utan direkt destruktiva drag. Att Sverige fick två straffar berodde inte på att San Marino spelade ojuste, utan mer på att större delen av matchen utspelade sig i och runt San Marinos straffområde.
Senare på kvällen föll Lettland hemma mot Polen med 0-2.
EM-kvalgrupp 4

6 september 2003 kl 16.00
Ullevi
Sverige-San Marino 5-0 (1-0)
1-0 (33) Mattias Jonson, 2-0 (49) Andreas Jakobsson, 3-0 (56) Zlatan Ibrahimovic, 4-0 (68) Kim Källström (str), 5-0 (83) Ibrahimovic (str).
Sverige: 1. Andreas Isaksson - 2. Teddy Lucic, 3. Olof Mellberg, 4. Michael Svensson, 5. Erik Edman - 6. Andreas Jakbsson (17. Tobias Linderoth 65')- 7. Mikael Nilsson, 8. Anders Svensson (16. Andreas Johansson 65'), 9. Kim Källström - 10. Zlatan Ibrahimovic, 11. Mattias Jonson (18. Niklas Skoog 73').
Ersättare (ej inbytta): 12. Magnus Hedman, 13. Christoffer Andersson, 14. Anders Andersson, 15. Pontus Farnerud
San Marino: 1. Federico Gasperoni - 4- Nicola Albani, 5. Ivan Matteoni, 6, Simone Bacciocchi - 2. Carlo Valentini, 11. Damiano Vanucci, 8. Lorenzo Moretti, 7. Michele Marani, 3. Mirco Gennari (15 Luca Nanni 26) - 10. Alex Gasperoni (18 Emmano Zonzini 9 [16 Andy Selva 85]), 9. Paolo Montagna.
Domare: Stefan Messner, Österrike. Ass. domare: Johann Hechtl & Herbert Krenn, båda Österrike. Fjärdedomare: Manfred Krassnitzer, Österrike.
Publik: 31.098.
Varning. San Marino: Matteoni (68)
Bollinnehav %: 68-32. Skott: 24-2. Skott på mål: 11-0. Frisparkar: 6-20. Hörnor: 8-1. Offsides: 6-1.

Resultat/Tabell