U21 herr: Sverige fråntas segern mot San Marino

En administrativ miss gjorde att Stefan Ishizaki spelade fredagens U21-EM-kvalmatch mot San Marino trots att han var avstängd. Nu ändras Sveriges 6-0-seger till 0-3. Dessutom får Svenska Fotbollförbundet böta nära 18.000 kronor till UEFA.
Om Sveriges U21-landslag vinner de två återstående EM-kvalmatcherna samtidigt som andra resultat går Sveriges väg finns fortfarande en chans att via play-off nå en plats i nästa års OS-kvalificerande U21-EM-slutspel.
Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer ser mycket allvarligt på missen i Trollhättan i förra veckan.
- Vi är väldigt ledsna för det som hänt. Det är en katastrof. Något sådant här ska inte hända, det får inte hända - ändå har det hänt. Det är våra administrativa rutiner som brustit, säger Hellströmer.
AIK:s Stefan Ishizaki storspelade och blev målskytt mot San Marino. Men han hade två varningar från tidigare kvalmatcher och var egentligen avstängd mot San Marino. Detsamma gällde Djurgårdens Babis Stefanidis som satt på bänken.
Nu kommer duon istället att vara avstängd i tisdagens match mot Polen.
- Vi kommer att tillsätta en utredning för att undersöka vad som hänt, säger Hellströmer.
Sverige möter kl 17.00 tisdag eftermiddag Polen på Vodzislaw Slaski-stadion i Chorzów. EM-kvalet avslutas mot Lettland i Eskilstuna den 10 oktober.