Herr: Svensk seger i tredjeprismatchen

Sverige firar 1-0-måletSverige vann tredjeprismatchen i Carlsberg Cup mot en ligakombination från Hongkong. Efter 1-0 i halvtid (målet genom Babis Stefanidis) gick Sverige till slut fram till 3-0 efter två mål av Lasse Nilsson.
- Det var skönt med en klar seger, det behövdes. Vi var lite molokna efter förlusten mot Norge, men idag kändes det som om vi gjorde en bättre match över lag, även om det är svårt att jämföra motstånd, konstaterade förbundskaptenen Lars Lagerbäck.
Redan efter 14 minuter gjorde Sverige 1-0, efter ett mycket snyggt anfall. Andreas Johansson släppte bollen till Alexander Östlund som kom runt på kanten och slog ett inlägg till bortre stolpen där Babis Stefanidis nickade bollen i backen och in i mål.
Sverige förde sedan halvleken och Niklas Skoog hade ett väldigt bra friläge när fem minuter återstod, men kom inte till något skott, tyvärr.
Hongkonglaget hade en farlig nick, men den tippade Magnus Kihlstedt till hörna.
Sverige gjorde två byten i halvlek: Skoog gick ut, Pablo Piñones-Arce kom in, Max von Schlebrügge gick ut och Christian Järdler in. Tio minuter senare gick Andreas (HBK) Johansson ut och Christoffer Andersson kom in.
Lasse Nilsson, tvåmålsskyttSpelmässigt ägde Sverige andra halvlek ganska markant.
2-0 kom i 74:e minuten. Stefanidis avancerade på mitten och lade ut bollen till vänstersidan där Lasse Nilsson kom loss och stötte in bollen. Återigen ett snyggt mål av Sverige.
Tredje målet kom i slutminuten och var en läckerhet till. Stefanidis hittade denna gång Piñones-Arce, som rundade sin försvarare och slog bollen längs med mållinjen. Vid bortre stolpen dök Lasse Nilsson upp och stötte in sitt andra mål för dagen.
Magnus Kihlstedt tvingades till ett par ingripanden, men klarade allt och var säkerheten själv. Långa fina utsparkar på fria ytor, långa utkast och dominans i luftrummet framför sig. "Kihlen" visade definitivt att han kan vara en man för EM-truppen, och att Sverige har bra målvakter!
Hela svenska laget ska ha beröm. Fredric Lundqvist fick spela mittback och klarade det väldigt bra, Babis Stefanidis var en av banans bästa spelare, på mittfältet var Johan Arneng och Andreas Johansson mycket stabila.
Framåt jobbade Lasse Nilsson kopiöst, sprang över stora ytor och fullföljde den uppgjorda taktiken.
Sverige återvänder på måndagskvällen hemåt, men redan på söndagen for hammarbyspelarna vidare till Los Angeles där man har ett träningsläger.
- Det här är en ovärderlig investering för framtiden, vi har fått lära känna rätt många nya spelare på väg uppåt i karriären som kan bli aktuella framöver. Att de får träna med oss, lära sig vårt spel, innebär att när det är dags för dem att ta steget, vet de vad det hela handlar om.
- Killarna har visat väldigt bra inställning, vi har tränat jättebra. 0-3 mot Norge svider, men när vi ser om matchen så är det en halvtimma där vi är dåliga, andra halvlek var mer eller mindre helt jämn, säger Lagerbäck vidare.
Att Sverige gjorde tre mål på söndagen och visade upp en aggresiv sida och att man verkligen ville vinna matchen, var naturligtvis bra för självförtroendet.
- Det är verkligen natt och dag mellan vinst och förlust, vad härligt det är, kommenterade Tommy Söderberg till sina spelare.
Det finns potential underifrån. Några av de nya som varit med i Hongkong blir säkert aktuella mot Albanien den 18 februari i Tirana. Den truppen tas ut 10 februari.
- Vi måste ha tålamod med unga spelare, men det här var definitivt en positiv resa, avslutar Lagerbäck.
Carlsberg Cup vanns av Norge som i finalen besegrade Honduras med 3-1.
Carlsberg Cup
25 januari 2004, klockan 15.00
Hong Kong Stadium
Hong Kong League XI - Sverige 0-3 (0-1)
0-1 (8') Babis Stefanidis, 0-2 (74') Lars Nilsson, 0-3 (90+2') Nilsson
Sverige: 12. Magnus Kihlstedt - 8. Alexander Östlund, 5. Fredric Lundqvist, 6. Max von Schleebrügge (4. Christian Järdler 46'), 7. Fredrik Stenman - 14. Andreas "HBK" Johansson (2. Christoffer Andersson 57'), 10. Johan Arneng, 13. Andreas "DIF" Johansson, 20. Babis Stefanidis - 19. Niklas Skoog (K) (9. Pablo Piñones-Arce 46'), 16. Lars Nilsson.
På bänken, ej inbytta: 1. Andreas Isaksson, 3. Mikael Antonsson, 11. Martin Ericsson, 17. Mikael Nilsson, 18. Mats Rubarth, 21. John Alvbåge.
Hong Kong League XI: 1. Domingos Chan, 4. Wai Chiu Ng, 5. Cristiano Cordeiro, 7. Chun Bong Law (8. Sai Ho Cheung 72'), 9. Marcio Gabri Anacleto (6. Chi Keung Lau 80'), 14. Kwok Keung Sham (11. Kin Wo Lee 52'), 16. Koon Pok Luk (24. Man Tik Poon 87'), 18. Wai Man Lee(K), 22. Yue Hung Kwok, 23. Gerard Ambassa Guy, 25. Man Chun Szeto (15. Wai Ho Chan 55').
Ersättare: 19. Chun Yip Fan, 2. Barnes Colly Ezeh, 3. Pei Tak Man, 10. Dan Ito, 12. Chun Yue Wong, 20. Yiu Cheuk Poon, 21. Melkiano Rochi Putiray.
Domare: Adunyachart Khanthama, Thailand. Ass. domare: Ng Chiu Kok & Wong Chi Tang, båda Hongkong. Publik: 14.603
Carlsberg Cup: Trupp och spelprogram