F19/85: Förlust i årspremiären i La Manga

Sverige tappade halvtidsledning mot Frankrike som vände och vann med 2-1 när fyrnationsturneringen i La Manga inleddes i full storm.

Frankrike behärskade medvinden bättre i andra halvlek än Sverige i första. Det var dock Sverige som skapade de flesta målchanserna före paus. Man fick dock se ett fint svenskt mål.
Anfallet startades av backen Emma Herbring som spelade vidare till Sofie Andersson. Hon passade bollen till Caroline Seger som sedan slog den i djupet till Sofie. Hon hade då i det närmaste friläge med den franska målvakten och var kylig i avslutningen.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Första halvlek utmärktes av snabbt svenskt försvarsspel mot franskt 3-5-2 som de flesta av våra upplever som litet ovant. En av de mest framträdande var Johanna Frisk i mitten. Hon både bröt säkert och hängde bra med i de franska djupledslöpningarna. Jenny Olsson behövde bara göra en riktig svår räddning.
- I andra halvleks medvind fick de båda franska skotten på mål extra skjuts av vinden och de var helt otagbara.
- Vi har tränat mycket på att få upp tempot i passningsspelet, men det gick ofta litet för snabbt när vi är i matchsituationer. Fransyskornas tog till vara sina långa bollar i andra halvlek medan våra ofta gick för långt.

15.3 La Manga, Fyrnationsturnering
Sverige - Frankrike 1-2 (1-0)1-0 Sofie Andersson (36), 1-1 Louisa Mecib (58), 1-2 Elodie Thomis (65)
Sverige: Jenny Olsson - Emma Herbring, Johanna Frisk, Sandra Linder (Linnea Gjersvold 87), Karin Palm (Maria Karlsson 57) - Nathalie Tingvall (Emma Wilhelmsson 67), Anna Bodén, Caroline Seger, Linda Forsberg (Emma Stålhammar 81) - Sofie Andersson (Lena Andersson 87), Madelaine Edlund (Susanne Moberg 57).

Norge - Danmark 2-0

Upplagt av: Thorsten Frennstedt