F19/85: Tappade från 2-0 till 2-5

Sverige förlorade även den andra matchen i fyrnationsturneringen i La Manga. Danmark vände sitt 0-2-underläge till seger med 5-2. Resultatet speglade inte matchbilden, men Sverige släppte till för lätta mål bakåt.
När Sofie Andersson avslutade ett mönsteranfall i den 22:a matchminuten såg allt lovande ut. Anna Bodén startade det, Linda Forsberg och Lena Andersson var också med innan bollen gick fram till Sofie.
2-0 kom efter en kontring som följde på en dansk hörna. Maria Karlsson startade anfallet, och Sofie Andersson avslutade genom att slå bollen på ena sidan av den danska målvakten och själv springa runt på den andra och möta.
Danmark fick sitt första mål efter ett onödigt tillbakaspel till målvakt. 2-2 var en frispark som gick genom den svenska muren. 2-3 kom efter hörna när Johanna Baeklunds utboxning hamnade framför en motståndare som nickade i mål. Det sista föregicks av en snabb dansk omställning.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Vi hade kontrollen på matchen tack vare ett lugnt säkert passningsspel men tyvärr fick Danmark alltför lätt utdelning på sina målchanser, det var inte mycket fler än de som gick in. Vi själva hade ytterligare ett par. Vi fick ändra på mittfältet på grund av skador, och sedan blev det tungt. Linda Forsberg fick gå ut och Emma Wilhelmsson gjorde sig illa i foten i första halvtid men fick fortsätta. Vi sparade Caroline Seger som har en inflammation i ena hälsenan.
- Det var en mycket kamprik match. Ibland stod våra spelare på hälarna och blev tvåa på bollen, men jag tycker ändå att vårt spel hade bättre organisation.

LA MANGA: Fyrnationsturnering
17/3 2004
Sverige - Danmark 2-5 (1-2)1-0 Sofie Andersson (22), 2-0 Sofie Andersson (29), 2-1 Tanja Christensen (30), 2-2 Stina Petersen (49), 2-3 Stina Petersen (56), 2-4 Christina Örntoft (70), 2-5 Christin Petersen (78).
Sverige: Johanna Baeklund - Emma Herbring (Nathalie Tingvall 44), Johanna Frisk, Sandra Linder, Maria Karlsson - Linda Forsberg (Maria Nordbrandt 54), Emma Wilhelmsson, Lena Andersson (Linnea Gjersvold 57), Anna Bodén - Sofie Andersson (Elina Johansson 68), Susanne Moberg (Emma Stålhammar 61).

Upplagt av: Thorsten Frennstedt