F19/85: Bara oavgjort mot Serbien/Montenegro

Ingen hade på allvar räknat med att Serbien/Montenegro skulle rå på Sverige i första EM-kvalmatchen för F19-landslag. Det kunde slutat riktigt illa för Sverige, men med 1-1 har Sverige ändå en eventuell gruppseger i egna händer.
Gruppspelet avgörs i Italien med perfekta förhållanden.
Det behövde inte ha blivit så dramatiskt om Sverige hade fått utdelning på två frilägen i första halvlek.
Den andra utspelade sig nästan helt på Serbien/Montenegros planhalva. Det var efter en hörna Serbien/Montenegro tog ledningen i 36:e minuten.
Sofie Andersson hade två helt fria lägen som hon vanligen sätter. Men det var hon som ombesörjade kvitteringen i andra halvlek framspelad av Emma Stålhammar, som hade blivit inkallad i sista stund för skadade Madeleine Edlund.
Emma (Malmö FF) hade ett friläge i andra halvlek då Serbien/Montenegros målvakt tippade bollen i ribban.
De svenska chanserna kunde nästan räknas i tvåsiffrigt tal.
Caroline Seger prickade klockrent stolpen med sitt skott i andra halvlek. Linda Forsberg hade en bra nick och Anna Bodén sköt en bra frispark tätt över.
Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Vi spelade med litet för korta pass i början. Om det blivit ett par mål på våra frilägen skulle nog fortsättningen kommit att se annorlunda ut.
Serbien/Montenegro levde länge på sitt ledningsmål. Man spelade klokt och inte ojust, men mot slutet tröt orken ändå. Vi bytte till 3-4-3 i andra halvlek och Serbien/Montenegro gick ner på 5-4-1. Med litet mera kyla hade vi kanske kommit igenom, men Sofie var så kall som man ska vara när hon på Emma Stålhammars framspelning slog in 1-1 en kvart före slut.

20 april - EM-kval 2 Grupp A5
Arco di Trento
Sverige-Serbien/Montenegro 1-1 (0-1)
0-1 (36) Tamara Jovanovic, 1-1 (75) Sofie Andersson.
Sverige: Jenny Olsson - Emma Herbring, Johanna Frisk, Sandra Linder, Linda Forsberg - Nathalie Tingvall (Lisa Dahlkvist 56), Anna Bodén (Emma Wilhelmsson 84), Caroline Seger, Emma Stålhammar - Sofie Andersson, Maria Nordbrandt (Susanne Moberg 72).
Riva del Garda
Italien-Schweiz 4-1
Tabell/Spelprogram

Upplagt av: Thorsten Frennstedt