F19/85: Första segern i år i viktigaste matchen

Efter en tung upptakt vann Sverige den viktiga matchen över Italien på bortaplan i EM-kvalet med 1-0.
Målet gjort av Emma Wilhelmsson. Det betyder att Sverige fortfarande har chans att av egen kraft säkra gruppsegern när man möter Schweiz i sista matchen på lördagen.
Italien räckte inte riktigt till fysiskt, men väl tekniskt. Sverige satsade på ett mittfält med starka spelare och det skulle visa sig rätt.
Italien briljerade med snabba omställningar och slog första passningen med precision. För Sverige gällde att vara först på bollen och inte låta den studsa. Det blev mycket kampspel. Italien låg tätt med sina innermittfältare och det blev svårt att spela upp på Sveriges båda forwards.
Förspelet till matchens enda mål var ett skott av Linda Forsberg som den italienska målvakten lämnade retur på .
Sofie Andersson hade ett friläge strax före Emmas mål och ett i andra. Linda Forsberg sköt i ribban i andra halvlek.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Före matchen hade vi pratat mycket om att varje enskild spelare måste lita till den egna förmågan, våga visa det och lämna sina tvivel därhän. Vi visste att Italien är svårtspelad, även om statistiken sade att vi aldrig förlorat en F19-landskamp mot dem. Nu hoppas jag trenden har vänt. Detta var ju faktiskt årets första seger på fem matcher och det viktigaste tillfället. Vi behövde det tidiga målet som bekräftelse. Jag tycker vi vinner välförtjänt. Italien hade bara ett lamt skott på vårt mål. På slutet gick vi ner på 4-5-1. Det innebar att inbytta Susanne Moberg fick jaga ensam på topp. Men det gjorde hon mycket bra, vann bollar, höll i, vågade vända upp och skapade andrum.

22 april - EM-kval 2 Grupp A5
Villa Lagarina
Sverige-Italien 1-0 (1-0)
1-0 (12)Emma Wilhelmsson
Sverige: Jenny Olsson - Emma Herbring, Sandra Linder, Johanna Frisk, Maria Karlsson - Emma Wilhelmsson (Anna Bodén 56), Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Linda Forsberg - Sofie Andersson (Susanne Moberg 77), Maria Nordbrandt (Emma Stålhammar 63).
Avio
Schweiz-Serbien/Montenegro 8-1
Tabell/Spelprogram

Upplagt av: Thorsten Frennstedt