U21 herr yngre: Seger för "nya" U21

I sin första landskamp besegrade Sveriges "nya" U21-landslag Kroatien med 2-0 på bortaplan efter spel som ser lovande ut för framtiden.
I en underhållande första halvlek var det Kroatien som började bäst men redan efter ungefär tio minuter gled initiativet över till det svenska laget som skapade tre fina målmöjligheter inom en kort period, bland annat hade Petter Andersson en nick strax utanför från fritt läge. Resten av halvleken fortsatte i ett bra tempo och ett flertal målchanser skapades. Närmast mål var Martin Fribrock som blev frispelad på vänsterkanten men hans skott träffade stolpen.

Revansch blev det i öppningen av andra halvlek då nämnde Fribrock från cirka 25 meter i vänsterinnerposition lobbsköt över den kroatiske målvakten och in i bortre hörnet. Svenskarna hade nu en bra period och 2-0 kom följdriktigt: Valentino Lai slog ett inlägg mot mål där en hårt pressad motståndarback styrde bollen i eget mål. Sverige lyckades hålla undan det egna målet från påhälsning resten av matchen.

Sammanfattningsvis kan sägas att det svenska spelet såg lovande ut och segern var rättvis.

27 april, 17.00
RC Radnik-stadion, Velika Gorica
Kroatien-Sverige 0-2 (0-0)
0-1 Martin Fribrock (48)
0-2 Självmål (72)
Publik: 847
Varning Sverige: Valentino Lai

Sverige: 1. Christoffer Källkvist (12 Fredrik Persson, 46) - 2 Dennis Melander (13 Patrik Haginge, 46), 3 Karl Svensson, 4 Jonas Olsson (14 Marcus Jarlegren, 46), 5 Andreas Granqvist - 6 Rasmus Lindgren, 7 Andreas Dahl (17 Haris Laitinen, 46), 8 Valentino Lai, 9 Martin Fribrock (16 Sebastian Larsson, 62) - 10 Petter Andersson (18 Oscar Wendt, 62), 11 Björn Runström (15 Mikael Dahlberg, 46)