F19/85: Seger i sista matchen

Sveriges avgående F19-landslag avslutade med 3-2-seger i Birmingham mot England .
Alla de svenska målen kom inom loppet av 12 minuter.

Det tog 20 minuter innan Sveriges spel började fungera. Hörnan som var upphov till 1-0 slogs egentligen för långt ut, men Maria Karlsson och Lisa Karlsson kortpassade fram Madeleine Edlund till målet. 2-0 nickade Karin Palm in, också efter hörna.
Inte mindre än fyra spelare var inblandade i passningsspelet fram till 3-0 som Lisa Dahlkvist avslutade med 3-0.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Vi hade bra positionsspel. Roligt att se Madelaine Edlund komma igång igen med djupledslöpningar. Det gjorde för övrigt hela mittfältet, Maria Karlsson till vänster och Nathalie Tingvall, som slog inläggen från höger. I mitten väggspelade Caroline Seger och Anna Bodén.
Vi bytte friskt i andra halvlek och det gick så klart ut över helheten, men det var nyttigt för alla att få en landskamp med sig.

20 maj
Solihull Borrough, Birmingham
England-Sverige 2-3 (0-3)
0-1 (24) Madelaine Edlund, 0-2 (35) Karin Palm, 0-3 (36) Lisa Dahlkvist, 1-3 (59) Liane Sanderson, 2-3 (81) Sanderson
Sverige: Veronica Svensson - Emma Herbring, Johanna Frisk (Madelene Nordén 46), Linnea Gjersvold, Karin Palm - Nathalie Tingvall, Caroline Seger (Lena Andersson 72), Anna Bodén (Elin Osbäck 72), Maria Karlsson (Emma Wilhelmsson 46) - Madelaine Edlund (Susanne Moberg 57), Lisa Dahlkvist (Astrid Ekholm 57).

Upplagt av: Thorsten Frennstedt