EM: 3-1 i EM-genrepet

Bra svenskt genrepSverige vann EM-genrepet mot Polen med 3-1 efter en väl genomförd match där Sverige förde spelet och skapade chanserna.
- Vi fick det avstamp vi ville ha inför avresan, sade Lars Lagerbäck som var nöjd med både det defensiva som offensiva spelet.

Det var Sveriges kväll på Råsunda, man började piggt och tog snabbt kommandot. Råsundas publik fick se chanser för såväl Zlatan som Henke, och med fem minuter kvar av första halvlek gav det utdelning, då Henrik Larsson i sitt tredje avslut på mål nickade in 1-0 efter ett fint inlägg från Erik Edman.

1-0 Henrik Larsson2-0 nickades in av Andreas Jakobsson efter en hörna knappt tio minuter in i den andra halvleken. När inbytte Markus Allbäck sedan helt fri, efter tidigare räddning av Dudek i polska målet, gjorde 3-0 var matchen helt punkterad även om Polen fick ett tröstmål i slutminuterna.

Lars Lagerbäck var nöjd med matchen, inte bara resultat- utan även spelmässigt.
- Vi fick en väldigt bra genomkörare inför EM och jag tycker att det mesta stämde väldigt bra. Både vårt anfallsspel och vårt försvarsspel fungerade bra, vi släppte inte många målchanser till Polen, sade han efteråt.

Teddy Lucic var på grund av en lättare förkylning inte aktuell för spel i dagens match, därmed gick Mikael Nilsson in på högerbacksplatsen.
- Det var ett bra test för Mikael och det ger oss fler valmöjligheter. Jag tycker att han klarade sig mycket bra defensivt, sade Lagerbäck.

Med ett så väl genomfört genrep bäddar det bra inför EM. I morgon reser Sverige till Portugal och fortsätter att ladda inför turneringen.
Herr: Sverige-Polen 3-1 (1-0)
Matchvärd: OKQ8
EM-uppladdning mot PolenLördag 5 juni 18.30
Råsunda Stadion, Solna
1-0 (42) Larsson, 2-0 (54) Jakobsson, 3-0 (72) Allbäck, 3-1 (89) Gorawski

Sverige: 1 Andreas Isaksson - 7 Mikael Nilsson, 3 Olof Mellberg (K) (4 Johan Mjällby, 63), 15 Andreas Jakobsson, 5 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth (14 Alexander Östlund, 64) - 21 Christian Wilhelmsson (19 Pontus Farnerud 75), 16 Kim Källström (18 Mattias Jonson, 64), 9 Fredrik Ljungberg (17 Anders Andersson, 64) - 10 Zlatan Ibrahimovic (8 Anders Svensson, 64), 11 Henrik Larsson (20 Marcus Allbäck).
Ersättare, ej inbytta: 12 Magnus Hedman (mv), 13 Petter Hansson, 22 Erik Wahlstedt.
Polen: 1 Jerzy Dudek - 4 Michal Zewlakov, 5 Bartosz Bosacki, 2 Tomasz Klos (K), 3 Tomasz Rzasa (20 Kaczorowski, 75) - 9 Maciej Zurawski, 6 Arkadiusz Radomski (14 Mariusz Kukielka, 81), 10 Mariusz Lewandowski, 7 Sebastian Mila (19 Kamil Kosowski, 59), 8 Jacek Krzynówek (16 Damian Gorawski, 86) - 11 Grzegorz Rasiak (17 Miroslaw Szymkowiak, 59).
Ersättare, ej inbytta: 12 Artur Boruc, 22 Tomasz Kuszczak, 15 Marek Zienczuk, 18 Marcin Zewlakov.
Varning Polen: Lewandowski
Bollinnehav %: 54-46. Skott: 16-3. Varav på mål: 8-1. Hörnor: 10-2.

Domare: Alan Kelly, Irland. Ass.domare: Ciaran Delaney & Eddie Foley, båda Irland. Fjärdedomare: Jonas Eriksson, Sverige. Publik: 28.281.

Let us play Sveriges EM-trupp
Polens trupp