U21-EM: Startelvan mot Schweiz

Sverige mönstrar flera spelare som inte fått speltid tidigare i kvällens avslutande gruppspelsmatch mot Schweiz. Det är nu också fastställt att Sveriges semifinal på lördag i Oberhausen, mot Serbien-Montenegro, får 18.15 som kick-off-tid.
Den andra semifinalen i Bochum spelas mellan Italien och lag 2 från Sveriges grupp med avspark 20.45 på lördag.
Åskan började dundra över Mannheim vid lunchtid, bara minuter efter att Torbjörn Nilsson tillkännagivit sitt lag för spelarna. Fast det var väl inte någon knall att Sverige vilar de spelare som slitits hårdast under de två första matcherna.
Ett byte är förbestämt, Gerrbrand ger plats för Antonsson i halvtid.
För Landskronamålvakten Jonas Sandqvist blir kvällens match hans första någonsin i landslagssammanhang. Redan i går var han förberedd på att chansen fanns.
- Jag vet inte om jag skulle bli så jättenervös om jag fick chansen. Det är klart det var nervöst att debutera i allsvenskan, men mest vore det skoj att få spela, sa Sandqvist då.
Annars har det varit lugnt för truppen de senaste dagarna. I går eftermiddag var det fritt för egna aktiviteter. Då fick Stefan Ishizaki revansch på Mikael Dorsin i golf. Annars är det tv-spel som är den hetaste aktiviteten på lediga stunder. Kvintetten Per Nilsson, John Alvbåge, Andreas Johansson, Patrik Gerrbrand och Babis Stefanidis ses oftast i samlingsrummet spelandes Super Mario Cart.
På kvällen studerades schweizarna på video. Då kunde spelarna konstatera att Schweiz är underskattat och har ett väl så bra lag som Tyskland och Portugal.
Spelare med spetskvaliteter är blott 18-årige tekniske och smarte forwarden Johan Vonlanthen som var lysande i den halvlek spelarna fick se.
Även Arsenals mittback Philippe Senderos imponerade med stabilt och hårt försvarsspel, elegans med bollen och läckra uppspel. Dessutom höjdes ett varningens finger för högerbacken Alain Nef, som är mycket stark i luftrummet.
Efter kvällsmålet följde ledarna med spänning via text-tv resultaten från den andra gruppen. Ungefär kvart i elva stod det klart att Italien vann och att Serbien-Montenegro kom tvåa. Det blir alltså serberna som svenskarna ställs mot i semifinalen på lördag.
I dag på förmiddagen har det återigen varit fritt för spelarna. Enda hårdare aktiviteten körde fysteamet Fredrik Bergström (läkare) och Johan Forsbring (naprapat) på gymmet med Stefan Ishizaki. Genoaproffset är ju avstängd mot schweizarna och fick därför en extra duvning, bland annat genom några squashmatcher.

U21-EM Grupp B
28 maj 18.15

Carl-Benz Stadion, Mannheim
Schweiz-Sverige

Sveriges startelva: Jonas Sandqvist - Dennis Melander, Patrik Gerrbrand, Per Nilsson, Christian Järdler - Lars Nilsson, Johan Andersson, Dusan Djuric, Andreas Johansson, Tobias Hysén - Markus Rosenberg.
Ersättare: John Alvbåge, Johan Wiland - Mikael Antonsson, Mikael Dorsin, Fredrik Stenman, Alexander Farnerud, Samuel Holmén, Jon Jönsson, Babis Stefanidis, Johan Elmander.
Not: Stefan Ishizaki är avstängd (två gula kort).
Matchen sänds i Kanal 5
Spelprogram

Upplagt av: Johan Rydén