U21 herr yngre: 1-0 mot Portugal

Sveriges yngre U21:or spelade på fredagkvällen sin andra match i den internationella turneringen i Toulon. Sverige vann den täta matchen med 1-0, sedan portugiserna stressats till självmål efter hörna med knappa kvarten kvar att spela.

Första halvleken fördes till större delen av Sverige som satte hög press på motståndarna. Halvlekens farligaste situationer kom för båda lagen på fasta situationer.

I andra halvlek fick portugiserna ett större bollinnehav utan att skapa några speciellt farliga chanser. Sverige höll spelet uppe men när Martin Fribrock efter två varningar visats ut ökade det portugisiska trycket. En säker svensk backlinje förhindrade det mesta och Christoffer Källkvist i målet spelade säkert.

Det svenska målet kom efter en kort hörna där det efterföljande inlägget nådde en portugisisk bakdel som styrde bollen i eget mål.

Sammanfattningsvis kan sägas att Sverige spelade klokt och hela laget förtjänade överbetyg med extra plus för nämnde målvakt, innerbackarna Granqvist och Olsson samt toppforwarden Mikael Dahlberg. Sverige toppar nu gruppen men lagets vidare öde bestäms i den sista gruppspelsmatchen på söndag. Sverige möter då Brasilien.

Festival International "Espoirs"
Grupp B
4 juni 19.00
Stade Scaglia, La Seyne
Portugal-Sverige 0-1 (0-0)
0-1 (65) Självmål

Sverige: Christoffer Källkvist - Adam Johansson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Marcus Jarlegren - Martin Fribrock, Valentino Lai (Patrik Haginge, 79), Andreas Dahl, Oscar Wendt (Petter Andersson, 61) - Nadir Benchenaa (Björn Runström, 69), Mikael Dahlberg.
Ersättare, ej inbytta: Fredrik Persson - Dennis Jonsson, Karl Svensson, Harris Laitinen, Rasmus Lindgren.

Varningar, Sverige: Fribrock (2), Johansson

Domare: M. Vink, Nederländerna. Ass domare: M. Gerritsen, Nederländerna, M. Ynag, Kina.

Spelprogram
Officiella turneringssidorna