U21 herr yngre: 1-1 mot Japan

På onsdagen spelade Sverige sin första match i den internationella turneringen i Toulon i Sydfrankrike. Premiärmotståndare var Japan som tog ledningen redan efter fyra minuter. Landskronas Jonas Olsson kvitterade.
Björn Runström fick direkt i inledningen ett bra skottläge men målvakten räddade till hörna.
Japan replikerade omgående och utnyttjade förtjänstfullt svenskt sjabbel i försvaret till ett ledningsmål.
Japan var det något bättre laget första kvarten med fint passningsspel, snabbhet och hög, hård press på svenskarna. Sverige fick arbeta sig in i matchen och sista halvan av första halvlek skapade man fler chanser. Bland annat fick man fram fyra frilägen men stolpen och japanske målvakten stod emot.
Andra halvlek blev kvalitets- och chansmässigt sämre. Japan drog ner på tempot i försök att försvara 1-0-ledningen vilket höll till kvarten återstod. Jonas Olsson slog in kvitteringen i tomt mål efter en svensk frispark. Straxt före slutet var inhoppande Mikael Dahlberg nära att bli matchhjälte men skottet smet utanför stolpen.
Den svenska insatsen var godkänd men bättre takter lär krävas mot de två återstående gruppmotståndarna Portugal och Brasilien. Båda dessa matcher direktsänds för övrigt i Eurosport.
Japanmatchen eftersänds på torsdag förmiddag i Eurosport (10.30-12.00).

Festival International "Espoirs"
Grupp B
2 juni 18.30
Stade Mayol, Toulon
Japan-Sverige 1-1 (1-0)
1-0 (4) Kazuki Hara, 1-1 (75) Jonas Olsson.
Sveriges startelva: Fredrik Persson - Dennis Jonsson (Mikael Dahlberg 72), Karl Svensson, Jonas Olsson, Patrik Haginge - Martin Fribrock, Rasmus Lindgren (Valentino Lai 53), Andreas Dahl, Haris Laitinen (Oscar Wendt 64) - Björn Runström, Petter Andersson.
Ersättare, ej inbytta: Christoffer Källqvist - Andreas Granqvist, Marcus Jarlegren, Adam Johansson, Nadir Benchenaa.
Domare: Yang, Kina. Ass.domare: Gerritsen & Vink, båda Holland. Publik: 878.
Spelprogram
Officiella turneringssidorna