U21 herr yngre: Sverige till final

Det yngre svenska U21-landslaget avancerade på tisdagkvällen till final genom att besegra Kina med matchens enda mål innickat av Mikael Dahlberg, efter hörna, i matchens 13:e minut.
Den första halvleken dominerades klart av det svenska laget, de kinesiska spelarna pressades hårt och lyckades inte skapa en enda målchans. Sverige däremot hade bud på flera mål: Mikael Dahlberg oroade ständigt det kinesiska försvaret och även Nadir Benchenaa hade ett utmärkt tillfälle till nätkänning.

I den andra halvleken kom Kina ut som ett nytt lag, större rörlighet och mer spel framåt än i första halvlek då många bollar gick i sidled. Halvleken var ändå spelmässigt jämn förutom de sista tio minuterna då Kina pressade hårt och det svenska försvaret fick ett par gånger rensa undan bollen strax utanför mållinjen. Nämnas skall också att Nadir Benchenaa i mitten av halvleken var helt fri med målvakten som dock stod i vägen för skottet.

Sammantaget var segern rättvis efter Sveriges utmärkta första halvlek och laget laddar nu för torsdagens final mot Frankrike.

Festival International "Espoirs"
Semifinal
8 juni 19.00
Stade Mayol, Toulon
Kina-Sverige 0-1 (0-1)
1-0 (13) Mikael Dahlberg

Sverige: 1 Christoffer Källkvist - 6 Adam Johansson, 2 Andreas Granqvist, 7 Jonas Olsson, 4 Marcus Jarlegren - 13 Martin Fribrock, 16 Valentino Lai (14 Oscar Wendt, 52), 8 Karl Svensson, 15 Nadir Benchenaa - 11 Mikael Dahlberg (5 Dennis Jonsson, 77), 9 Petter Andersson (19 Rasmus Lindgren, 67)
Ersättare, ej inbytta: 12 Oscar Berglund - 3 Patrik Haginge, 10 Andreas Dahl, 17 Harris Laitinen, 20 Björn Runström.

Publik: 2.123
Varningar Sverige: Svensson, Fribrock, Johansson

Domare: M Vaughn, USA. Assisterande domare: M Supple, USA, M Vervecken, Belgien.

Spelprogram
Officiella turneringssidorna