U21 herr yngre: Sverige vidare till semi

Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Brasilien med 2-0, men är ändå vidare till semifinal där man möter Kina.

Trots nederlaget hamnade Sverige på andra plats i gruppspelet , detta tack vare Japan som på övertid kvitterade till 2-2 mot Portugal och därmed förde Sverige till andraplatsen (tack vare seger i det inbördes mötet med Portugal).

Söndagens match mot Brasilien spelades i Lourges, en liten ort cirka åtta mil norr om Toulon. Brasilien var det klart bättre laget i den första halvleken, ett snabbt, rörligt och tekniskt spel fick de svenska spelarna att se stillastående ut. Tack vare ett bra försvarsspel fredades det svenska målet ända fram till minut 30 då Fernandinho fick skottläge från högerinnerposition och otagbart för den svenska målvakten sköt 1-0.

Sverige repade mod i pausvilan och andra halvlek blev spelmässigt jämn. Ett antal chanser skapades men motståndarmålvakten sattes inte på några svårare prov. Laget flyttade fram positionerna för att nå en kvittering men resultatet av detta blev i stället att brasilianarna kontrade i n det matchavgörande 2-0-,ålet i sista matchminuten.
Bäst i det svenska laget var mittbacken och "spindelmannen" Jonas Olsson.

Besvikelsen över förlusten förbyttes kort efter slutsignalen till glädje över semifinalplatsen då speakern förkunnade att Japan kvitterat på övertid. Kina nästa, förbundskapten Peter Gerharsson är förhoppningsfull inför turneringens avslutning - allt kan hända.

Festival International "Espoirs"
Grupp B
6 juni 18.00
Stade C Cauvin, Lorgues
Brasilien-Sverige 2-0 (1-0)
1-0 (32) Fernandinho, 2-0 (80) Roncatto
Sverige: 1 Christoffer Källkvist - 5 Dennis Jonsson, 2 Andreas Granqvist, 7 Jonas Olsson, 4 Marcus Jarlegren - 19 Rasmus Lindgren, 8 Karl Svensson, 16 Valentino Lai, 14 Oscar Wendt (3 Patrik Haginge, 75) - 20 Björn Runström (11 Mikael Dahlberg, 56), 9 Petter Andersson

Ersättare, ej inbytta: 6 Adam Johansson, 10 Andreas Dahl, 12 Fredrik Persson, 15 Nadir Benchenaa, 17 Harris Laitinen
Martin Fribrock är avstängd i matchen

Publik: 576
Spelprogram
Officiella turneringssidorna