Herr: Oavgjort igen mot Holland

Mattias JonsonDen tredje och sista jubileumslandskampen spelades ikväll på Råsunda - mellan Sverige och Holland. Någon svensk revansch för strafförlusten i EM blev det inte. 2-2 slutade en chansrik tillställning.
- Det blev ett förhållandevis rättvist resultat sett till målchanserna. Även om Holland hade mer boll skapade de inte mycket fler chanser, sade Lars Lagerbäck efter matchen.
Drygt 20.000 på Råsundas läktare bjöds på en publikvänlig och trivsam match, där Mattias Jonson redan efter fyra minuter hade slagit hål på matchens nolla. Förarbetet stod Zlatan Ibrahimovic för, då han dribblade bort flera hollandsspelare. Sverige hade några fina chanser under halvleken, med skott från både Jonson och Zlatan. Men även Holland - som genom Wesley Sneijders 20-metersstänkare kvitterade drygt en kvart in i matchen - hade flera lägen och i slutet av halvleken tog man också ledningen med 2-1, sedan Andreas Isaksson reflexräddat sekunden tidigare.

Zlatan IbrahimovicSveriges 2-2-kvittering styrdes in av Zlatan Ibrahimovic efter hörna.

- Jämfört med kvartsfinalen i Portugal spelade Holland mer offensivt och gick fram med båda ytterbackarna, det inbjuder oss till att gå iväg i djupled, sade Lagerbäck som var nöjd med Sveriges genrep inför det kommande VM-kvalet:
- Vi mötte ett mycket bollskickligt lag och jag tycker att vi klarade försvarsspelet bra. Det känns bra inför kommande matcher.

- Vi kunde gjort fler mål om vi haft lite tur, vi skapade mycket chanser, sade Fredrik Ljungberg, som spelade centralt på mittfältet i en halvlek.

Herr: Sverige-Holland 2-2 (1-2)

Onsdag 18 augusti 20.15
Råsunda Stadion, Solna
1-0 (4') Mattias Jonson, 1-1 (17') Wesley Sneijder, 1-2 (43') Mark van Bommel, 2-2 (69') Zlatan Ibrahimovic.
Sverige: 1 Andreas Isaksson - 2 Teddy Lucic, 3 Olof Mellberg [K] (14 Alexander Östlund 46'), 4 Petter Hansson, 5 Erik Edman (15 Mikael Dorsin 71') - 6 Tobias Linderoth - 7 Mikael Nilsson (19 Niclas Alexandersson 61'), 9 Fredrik Ljungberg (8 Anders Svensson 46'), 21 Christian Wilhelmsson - 18 Mattias Jonson (11 Marcus Allbäck 61'), 10 Zlatan Ibrahimovic.
Ersättare, ej inbytta: 12 Eddie Gustafsson - 13 Tommy Jönsson, 17 Anders Andersson, 20 Rade Prica.
Holland: 1 Edvin van der Sar - 2 Nigel de Jong (12 Jan Kromkamp 70'), 3 Johnny Heitinga, 4 Kevin Hofland, 6 Giovanni van Bronckhorst - 8 Mark van Bommel, 6 Edgar Davids (K), 10 Rafael van der Vaart (14 Wesley Sneijder 7') - 7 Romeo Castelen (18 Collins John 76'), 9 Roy Makaay, 11 Dave van den Bergh.
Ersättare, ej inbytta: 16 Maarten Stekelenburg - 15 Denny Landzaat, 17 Pierre van Hooijdonk, 19 Robin van Persie.
Publik: 20.377.
Domare: Robert Styles, England. Ass. domare: Dave Bryan & Antony Green, båda England. Fjärdedomare: Peter Ekström, Sverige.
Bollinnehav %: 41-59. Skott: 9-14. Skott på mål: 5-7. Frisparkar: 10-15. Hörnor: 3-5. Offsides: 6-1.