U21 herr: Ojämn insats gav 1-1 i Minsk

Sveriges U21-herrar spelade 1-1 mot Vitryssland i Minsk. Sverige öppnade piggt, tappade greppet men avslutade starkt.
- Vi kan mycket bättre men sett hur matchen utvecklades och att vi har en ny grupp spelare så får vi vara nöjda med resultatet, menade Torbjörn Nilsson.
Sverige började bra och hade flera bud på mål de inledande tio minuterna. Ledningsmålet nickade Björn Runström in redan i fjärde minuten efter ett långt inlägg från Martin Fribrock.
- Det gick väldigt lätt och allt flöt på i början men sedan slutade vi att spela och Vitryssland tog över matchen - går man på 80-85 % av kapaciteten så är motståndarna före en sådan här match, säger Torbjörn som vidtog ett antal byten i halvtid och kort in på andra halvlek. Bytena fick Sverige på banan igen och de sista 25 minuterna av matchen dominerade Sverige.
- Vi mötte ett väldigt löpstarkt lag. De spelade man-man i försvaret vilket de här killarna inte är riktigt vana vid så det var en bra utbildning.
- Vi kan mycket bättre men det märks att en del spelare är lite slitna, säger Torbjörn som framhåller mittbacken Jonas Olsson och Christoffer Källqvist i målet som lagets främsta. Även inhopparna Kalle Svensson och Robin Ganemyr presterade bra liksom Jon Jönsson som kämpade och försökte hela matchen.
- Martin Fribrock bör nämnas också, han gjorde sina första hela 90 minuter på två månader och svarade för en stor arbetsinsats, avslutar Torbjörn som på tisdag ska presentera truppen till EM-kvalinledningen; Malta borta och Kroatien hemma (Trollhättan).
- Malta spelade 0-0 mot Portugal i en träningsmatch så det vill till full koncentration direkt.
Onsdag 18 augusti 17.30
Traktor Stadion, Minsk
Vitryssland-Sverige 1-1 (1-1)
0-1 (4) Björn Runström, 1-1 (30) Sergeij Kornilenko, straff.
Sverige: Christoffer Källqvist - Adam Johansson, Jonas Olsson, Andreas Granqvist (Karl Svensson 46), Fredrik Stenman (Dennis Jonsson 46) - Samuel Holmén (Mattias Moström 56), Jon Jönsson, Dusan Djuric (Robin Ganemyr 56), Martin Fribrock - Björn Runström (Mikael Dahlberg 60), Alexander Farnerud (Petter Andersson 71).
Ersättare, ej inbytt: Fredrik Persson.
Svenska varningar: Holmén, Jönsson, Moström. Publik: ca 2.000.