U21 herr: Nytt publikrekord men inga poäng

På Edsborgs IP överträffade arrangerande Trollhättans FC sitt eget publikrekord för U21-landskamper i Sverige när fantastiska 8.828 personer kom för att se EM-kvalmatchen mot Kroatien. Rekordpubliken fick dock se en match där Kroatien var det klart bättre laget, och den kroatiska 0-2 segern var i underkant.
- Kroaterna var skickliga, det tog mycket kraft att jaga så mycket boll som vi gjorde idag. Visst blev vi störda av att tvingas byta på grund av skador tidigt i matchen, men vi mötte helt enkelt ett bättre lag idag, sade förbundskapten Torbjörn Nilsson.
Jon Jönsson fick en smäll redan på uppvärmingen, och chansningen att spela ändå gick inte hem. Dusan Djuric ersatte på mittfältet efter knappt 10 minuter spelade av matchen. Det svenska laget hade en hel del positiva ansatser i första halvlek, bland annat tog sig Mattias Moström fram bra via ett par snabba dribblingsräder. Men överlag visade kroaterna att de var mer tekniska och snabbare i både fötter och tanke än sina svenska motståndare. Christoffer Källqvist i det svenska målet fick hålla sig ständigt vaksam, och gjorde det bra.
Efter 0-0 i halvtid föll målen ändå relativt snabbt och logiskt i andra halvlek. Kroatien bevakade sedan behärskat sin ledning, och kunde även kosta på sig att missa en straff sedan Björn Runström hoppat upp och gjort en oförklarlig hands i eget straffområde.
- Jag är mycket stolt över mitt lag idag, de sprang lika mycket om inte mer än vad svenskarna gjorde idag. Det hade jag nog inte trott att vi skulle klara, men det här är en väldigt talangfull generation spelare. Vi är givetvis mycket nöjda med 6 poäng på våra två inledande matcher i kvalet, sade den kroatiske förbundskaptenen, den gamle storspelaren Slaven Bilic.
Till matchens bäste spelare utsågs Eduardo da Silva Alves i Kroatien, och Dusan Djuric i Sverige.

7 september 18.00
Edsborgs IP, Trollhättan
Sverige-Kroatien 0-2 (0-0)
0-1 Mario Grgorovic (50'), 0-2 Eduardo da Silva Alves (69')
Sverige: Christoffer Källqvist - Adam Jonsson, Karl Svensson, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman - Mattias Moström, Jon Jönsson (Dusan Djuric 10'), Jonas Olsson (Samuel Holmén 51'), Alexander Farnerud (Petter Andersson 65') - Mikael Dahlberg, Björn Runström.
På bänken: Marcus Sahlman, Dennis Jonsson, Andreas Dahl, Martin Fribrock.
Domare: Mark Whitby, Wales. Ass.domare: Phillip Bates & Michael Jones, båda Wales. Fjärdedomare: Ceri Richards, Wales.
Publik: 8.828