Herr: Säker svensk seger i Skottland

Christian WilhelmssonSverige slog Skottland i Edinburgh med klara 4-1 efter två mål av Marcus Allbäck, och ett var från Johan Elmander och Fredrik Berglund. En fot inblandad i det mesta hade Christian Wilhelmsson, som spelade fram till tre av Sveriges fyra mål.
- Skönt att få avsluta hösten med en seger, vi jobbar bra för varandra och spelar bra offensivt idag, sade Christian Wilhelmsson till Viasat efter matchen.

Skottland öppnade försiktigt, med stor respekt för det svenska laget. Spelkvalitén var något ojämn i inledningen, då det märktes att båda lagen matchade nya spelare i uppställningen.

Sverige kom fram bäst på kanterna, där Niclas Alexandersson och Christian Wilhelmsson hade en bra kväll. Wilhelmsson låg bakom öppningsmålet, då han ensam drog på sig all bevakning och alla blickar och passade in till en ensam Marcus Allbäck som placerade bollen i mål.

Marcus Allbäck, tvåmålsskyttSkottland ville mycket och visade upp en del snabba anfall inför hemmapubliken åp Easter Road i Edinburgh, men svenskarna var betydligt effektivare och rakt på sak.
Allbäck gjorde 2-0 i början av andra halvlek efter en fin pass från Kim Källström. En räcka byten hackade sedan upp flödet i matchen, innan Sverige gjorde två snabba mål i 73:e minuten. 3-0 var Johan Elmander som sköt in en målvaktsretur på ett skott från Wilhelmsson. 4-0 gjorde Fredrik Berglund, på pass av Wilhelmsson.

Skottland tröstmålade på straff med 10 minuter kvar av matchen.
Sverige facit för landslagsåret 2004 skrivs alltså till 16 matcher, 8 segrar, 5 oavgjorda, 3 förluster och den imponerande målskillnaden 34-16. Närmast väntar en turné till USA med spelare från de nordiska ligorna i slutet av januari - därefter ligger fokus på de avslutande VM-kvalmatcherna.

17 november kl 20.00
Easter Road Stadium, Edinburgh

Skottland-Sverige 1-4 (0-1)
0-1 Marcus Allbäck (26'), 0-2 Marcus Allbäck (50'), 0-3 Johan Elmander (73'), 0-4 Fredrik Berglund (74'), 1-4 James McFadden (79').
Sverige: 1 Magnus Hedman - 2 Mikael Nilsson (15 Alexander Östlund 64'), 3 Olof Mellberg (14 Petter Hansson 46'), 4 Teddy Lucic (17 Tobias Linderoth 82'), 5 Mikael Dorsin - 6 Anders Andersson, 7 Niclas Alexandersson, 8 Kim Källstrom, 9 Christian Wilhelmsson (18 Sharbel Touma 76') - 10 Marcus Allbäck (19 Johan Elmander 65'), 11 Fredrik Berglund.
Avbytare: 12 Andreas Isaksson, 13 Mikael Antonsson,  16 Andreas Johansson, 17 Tobias Linderoth.

Skottland: 1 David Marshall, 2 Kevin McNaughton, 3 Ian Murray, 4 Russel Anderson, 5 Andy Webster (16 Steven Hammel 54'), 6 Jackie McNamara (K)(13 Scott Severin 65'), 7 Barry Nicholson, 8 Nigel Quashie (15 Richard Hughes 90'), 9. Kenny Miller (14 Stephen Carwford 71')10 James McFadden, 11 Stephen Pearson.
Avbytare: 12 Craig Gordon, 17 Steven Pressley, 21 Alan Combe.
Varningar: Mikael Dorsin.
Domare: Jaroslav Jara, Tjeckien. Publik: 15.071.