Herr: Sverige höll undan mot Mexiko

Sverige reser hem från USA obesegrat, sedan man på onsdagkvällen efter en strålande insats spelat 0-0 mot Mexiko.
- Jag är mycket nöjd, inte minst med backlinjen. Teddy och Olof vet vi ju är bra men även Sundsvallsspelarna Fredrik Lundqvist och Mattias Nylund gjorde en väldigt bra insats, säger Lars Lagerbäck.

På Petco Park, som kokade av 35.000 fotbollstokiga mexikaner, höll matchotränade Sverige undan i 90 minuter mot ett kortpassningsspelande Mexiko som genrepade inför sitt stundande VM-kval mot Costa Rica.

Mexiko inledde vasst och dominerade bollinnehavet den första kvarten. Det var också i inledningen av matchen som Jared Borgetti smet förbi på Sveriges vänsterkant och genom Mexikos farligaste chans prövade den mellan stolparna A-debuterande Jonas Sandqvists reflexer.
Mycket farligare än den foträddningen blev det dock inte för Sandqvist. För om Sveriges backlinje hade det tufft i början av matchen arbetade de sig snart in i den och gjorde en strålande insats i framför allt andra halvlek, då mexikanarna fick svårt att komma in bakom dem. Mattias Nylund gjorde sin första landskamp sedan junioråldern och fick mycket beröm av ledningen för sin debut.

Trots trytande ork utvecklade Sveriges kämpainsats matchen till en jämn historia, där Sverige hade ett par bra målchanser. Närmast mål kom man när Johan Elmander pressade målvakten Oscar Perez och bollreturen fångades upp av Stefan Ishizaki - som prickade stolpen. Sverige hade också en boll i nätmaskorna men målet blåstes av för ruff på George Mourad.

Svenskarna får vara nöjda med det oavgjorda resultatet. Att under försäsong med enbart nordiska spelare få 0-0 mot ett i stort sett ordinarie Mexiko, rankade sjua i världen och med 8 raka segrar i ryggen, tyder på en stark insats.

26 januari kl 20.00 (27 jan 05.00 svensk tid)
Petco Park, San Diego CA
Mexiko-Sverige 0-0
Sverige: Jonas Sandqvist - Fredrik Lundqvist, Olof Persson, Teddy Lucic (K fr minut 82), Mattias Nylund - Niclas Alexandersson (K) (14. Petter Andersson 82'), Daniel Andersson, Stefan Ishizaki, Tobias Hysén (15. Dusan Djuric 46') - Johan Elmander (16. George Mourad 77'), Marcus Rosenberg (18. Fredrik Berglund 77').
Avbytare: 1. Eddie Gustafsson, 2. Christoffer Andersson, 3. Fredrik Risp, 5. Mikael Dorsin, 20. Martin Ericsson.

Mexiko: 1. Oscar Perez - 6.Carlos Salcido, 15.Hugo Sanchez, 2. Francisco J. Rodriguez, 18.Salvador Carmona, (16. Mario Mendez 46') - 19. Jaime Lozano (23. Luis Ernesto Perez 73'), 8.Pavel Pardo, 7-Antonio Naelson (4.Gonzalo Pineda 73'), 20.Rafael Garcia (11. Daniel Osorno 58') - 9. Jared Borgutti (17. Alberto Medina 64'), 10.Francisco Fonseca.
Avbytare: 12. Moisés Muñoz, 5. Israel Lopez.
Skott: 11-10 Skott på mål: 5-4 Hörnor: 8-6
Publik: 35.521 
Domare: Brian Hall, USA. Ass Domare: Chris Stickland, Fabio Tavar.
Fjärdedomare: Kevin Stott .
Sverige på plats i San Diego
Sverige-Mexiko, senaste möte
Mexikos trupp (på mexikanska förbundets hemsida)