Herr: 1-1 mot Frankrike på Stade de France

Fredrik Ljungberg med bollen under kontroll i Paris.Sverige spelade oavgjort mot Frankrike i Paris, ett tidigt ledningsmål av Fredrik Ljungberg kvitterades av David Trezeguet. Frankrike hade det mesta av spelet, men Sverige hade genom Markus Rosenberg två fina möjligheter att stjäla segern i andra halvlek.
- Vi har en hel del att vara nöjda med, sade assisterande förbundskapten Roland Andersson efter matchen.
Frankrike gick för fullt i jakt på seger inför hemmapubliken på Stade de France, och inledde i ett tufft tempo. Det svenska försvaret höll dock emot bra, och Andreas Isaksson var säker som sista utpost. Det blev dock Sverige som tog ledningen, Markus Rosenberg förarbete fint, och gav Marcus Allbäck tid i straffområdet. Allbäck fick som vanligt bollen på mål, bollen tog dock i stolpen och studsade ut i gapet på Fredrik Ljungberg som rakade in returen för sitt 8:e landslagsmål.
Den franska publiken visade omedelbart sitt missnöje, och hemmalaget försökte lägga i ytterligare en växel. Thierry Henry kunde fått straff efter att ha sparkats av Alexander Östlund, och lagkaptenen Patrick Vieria satte in en ful armbåge på Allbäck.
Kvitteringsmålet kom till slut på nick av David Trezeguet, som fick hoppa upp omarkerad i den svenska boxen. Förarbetet stod Thierry Henry för, då han vände bort Tobias Linderoth.
Oavgjort stod sig i halvtid, och i andra halvlek täppte Sverige till än mer och tillät inte Frankrike att på samma sätt hålla i boll och bygga upp anfall. Det oavgjorda slutresultatet var fullt rättvist, å ena sidan hade Markus Rosenberg två chanser att avgöra på nick, å andra sidan paradräddade Isaksson på skott från Giuly.
Thierry Henry fick dessutom ett mål underkänt, helt korrekt av den spanske domaren då Andreas Isaksson hade båda vantarna på bollen när Henry slog till.
Hemmapubliken vädrade missnöje efter 1-1, det har det svenska laget ingen anledning att göra. Oavgjort på bortaplan mot bästa tänkbara motstånd var ett bra genrep inför VM-kvalet mot Bulgarien - flera spelare och lagdelar gav styrkebesked inför vårens viktiga matcher.
9 februari 2005, 21.00
Stade de France, Paris
Frankrike-Sverige 1-1 (1-1)
0-1 (11) Fredrik Ljungberg, 1-1 (36) David Trezeguet.
Sverige: 1 Andreas Isaksson - 2 Alexander Östlund, 3 Olof Mellberg (K), 4 Teddy Lucic (13 Petter Hansson 76), 5 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth (17 Daniel Andersson 76') - 7 Christian Wilhelmsson (18 Anders Andersson 87), 8 Anders Svensson, 9 Fredrik Ljungberg (15 Niclas Alexandersson 46) - 10 Marcus Allbäck (16 Kim Källström 64), 11 Markus Rosenberg.
Ersättare ej inbytta: 12 Magnus Hedman - 14 Mikael Nilsson, 19 Pontus Farnerud, 22 George Mourad.
Frankrike: Coupet - Zébina (Abidal 68), Squillaci, Givet - Giuly (Meriem 68), Vieira, Pedretti, Dhorasoo - Henry, Trezeguet.

Domare: Julian Rodriguez Santiago, Spanien: Ass. domare: Rafael Guerrero Alonso och Francisco Gonzales Rodriguez, båda Spanien. Fjärdedomare: Didier Peyrot, Frankrike.
Publik: 56.923.