U21 herr: Storseger mot Malta

Tvåmålsskytt DahlbergSveriges U21-or vann EM-kvalmatchen mot Malta med 6-0 (2-0). Assisterande förbundskapten Jörgen Lennartsson var mycket nöjd, inte bara med resultatet utan också med det fina spel Sverige presterade:
- Laget hade en mycket bra attityd. Vi visste att Malta gjort bra matcher tidigare och att det gällde att vara fokuserad på uppgiften. Nu blev det 6-0 och inga varningar, sade han direkt efter matchen.

Sverige ställde upp enligt modellen 4-1-3-1-1 där Alexander Farnerud fick rollen som släpande forward.
- Han fick lite friare tyglar och det slog väl ut. Vi trodde att det därmed skulle uppstå ytor som vi kunde utnyttja och det gjorde det, berömde Jörgen Lennartsson.
Farnerud matchens lirareAlexander Farnerud gjorde en mycket bra match och blev utnämnd till matchens lirare.
- I dag var det väldigt roligt att spela, sade han efteråt.
Även tvåmålsskytten Mikael Dahlberg gjorde en bra match, och han gav efteråt sin förklaring till den överlägsna segern:
- Vi lyckades vinna boll väldigt högt upp gång på gång, sade han.

Att Sverige fick hål på Malta redan efter åtta minuter var naturligtvis också vägvinnande på jakt efter segern. Det var ett gediget och överlägset svenskt spel matchen igenom. I andra halvlek orkade Malta inte hålla emot. 3-0-målet - ett självmål där Maltas spelare trängd av Fredrik Stenman skickade bollen i nät - tidigt i andra halvlek punkterade matchen och Sverige kunde enkelt rulla ut Malta.

På tisdag spelar U21:orna träningslandskamp mot Norge i Hässleholm. De spelare som inte fick speltid i dagens match kommer att luftas. Redan nu är det bestämt att Marcus Sahlman och Oscar Berglund kommer att vakta Sveriges mål varsin halvlek.

EM-kval på Örjans VallEM-kvalgrupp 8
3 juni, 19.00
Örjans Vall, Halmstad
Sverige-Malta 6-0 (2-0)
1-0 (8') Mikael Dahlberg, 2-0 (32') Alexander Farnerud, 3-0 (48') Självmål, 4-0 (56') Mikael Dahlberg, 5-0 (68') Jon Jönsson, 6-0 (88') Jon Jönsson.

Sverige: 1 Christoffer Källkvist - 2 Marcus Jarlegren, 3 Andreas Granqvist (K), 4 Jonas Olsson, 5 Fredrik Stenman - 6 Andreas Dahl - 7 Petter Andersson (17 Björn Runström, 78), 8 Dusan Djuric (14 Jon Jönsson, 63), 9 Eldin Karisik (16 Adrei Agius, 84) - 10 Alexander Farnerud - 11 Mikael Dahlberg (18 Henok Goitom, 70)
Ersättare, ej inbytta: 12 Marcus Sahlman - 13 Fredrik Stoor, 15 Sebastian Larsson, 16 Mattias Moström.
På läktaren: Oscar Berglund, Stefan Ålander.

Malta: 1 Reuben Gauci - 2 Alex Muscat, 4 Shaun Tellus, 5 Rayn Mintoff, 11 Josef Mifsud - 6 Garreth Sciberras (K) (14 Paul Fenech, 75), 7 Trevor Cilia, 9 Roderick Bajada, 8 Christian Cassar - 10 Cleavon Frendo (17 Dyson Falzon, 68), 3 Shaun Bajada.
Ersättare, ej inbytta: 12 David Farrugia - 13 Roderick Sammut, 15 Ian Zammit, 18 Clayton Failla.

Domare: Veaceslav Banari, Moldavien. Ass.domare: Anatolie Bodean & Valeriu Gutu, båda Moldavien. Fjärdedomare: Valeriu Sorochin, Moldavien.

Varning Malta: Shaun Bajada
Publik: 1.465.
Bollinnehav: 64-36 Skott: 17-4 Skott på mål: 12-1 Hörnor: 9-3
Sveriges trupp
Biljetter
Maltas trupp
Fjolårets möte på Ta'Qali
Spelprogram/Tabell