U21 herr: Zengin målskytt i debuten

Sverige vann U21-mötet mot Norge med 2-1 (1-1). 5.621 åskådare på Österås IP i Hässleholm fick se en match där Norge var det bättre laget i den första halvleken men Sverige mycket bra i den andra.
- Totalt sett var det en rättvis seger, sammanfattade assisterande förbundskapten Jörgen Lennartsson efteråt.
Goitom i en svensk framstöt- Vi var inte jättenöjda med vår första halvlek. Vi hade lite problem med positionerna i försvarsspelet och saknade aggressivitet, konstaterade Jörgen Lennartsson.
Trots det var det Sverige som tog ledningen 24 minuter in i matchen, genom Mikael Dahlberg, framspelad av Björn Runström. Men Norge behövde bara två minuter på sig att kvittera: Efter en hörna, följd av en nickduell, gick bollen utanför straffområdet och Bjørn Helge Riise kunde slå in kvitteringen på volley.

- Den andra halvleken vände helt och vi fik bättre kvalitet i vårt passningsspel. Vi spelade ett tätare och mer kompakt försvarsspel och skapade mycket målchanser, berömde Lennartsson som var mycket nöjd med halvleken.

Inbytte debutanten Erkan Zengin fick en fin start på sin landslagskarriär då han fick göra Sveriges segermål. Henok Goitom stod för förarbetet, dribblade fram på sin kant och spelade snett-inåt-bakåt till Erkan i straffområdet.
Även Stefan Batan, som spelade från start, gjorde debut i laget.
- En klart godkänd debut, berömde Jörgen Lennartsson.
Jubileumsmatch i Hässleholm7 juni, 19.05
Österås IP, Hässleholm
Sverige-Norge 2-1 (1-1)
1-0 (24') Mikael Dahlberg, 1-1 (26') Bjørn Helge Riise, 2-1 (79') Erkan Zengin

Sverige: 1 Oscar Berglund (12 Marcus Sahlman, 46') - 2 Fredrik Stoor, 3 Stefan Ålander, 4 Andreas Granqvist (K) (13 Jonas Olsson, 46'), 5 Fredrik Stenman (16 Andreas Dahl, 68') - 6 Sebastian Larsson - 7 Björn Runström, 8 Jon Jönsson, 9 Stefan Batan (18 Erkan Zengin, 73') - 10 Mikael Dahlberg (15 Eldin Karisik, 88'), 11 Henok Goitom.
Ersättare, ej inbytta:14 Marcus Jarlegren, 17 Petter Andersson.

Norge: 1 Rune Jarstein - 2 Morten Skjjønsberg, 3 Kristian Onstad (Steffen Hagen, 68), 4 Alexander Gabrielsen, 5 Trond Erik Bertelsen (Tom Høgli, 82) - 6 Bjørn Helge Riise, 8 Christian Grindeheim (17 Martin Wiig, 78), 9 Tomasz Sokolowski, 7 Branimir Poljac - 11 Magnus Myklebust (Jesper Mathisen, 68), 10 Daniel Fredheim Holm (Lars Iver Strand, 46)
Ersättare, ej inbytta: Iven Austbø - Henning Hauger.

Domare: Petteri Kari, Finland. Ass.domare: Jouko Ikonen & Teijo Kotinurmi, båda Finland. Fjärdedomare: Magnus Sjöblom, Sverige.

Varning Sverige: Björn Runström
Varning Norge: Christian Grindheim

Publik: 5.621
Biljetter
Norges trupp