Herr: Till toppen via Budapest och Malta!

Zlatans makalösa segerskott0-0 i matchens absoluta slutskede - då klev Zlatan Ibrahimovic fram och avgjorde med ett skott upp i nättaket ur snål, för att inte säga omöjlig, vinkel. Få på Ferenc Puskas-stadion, inkluderande målskytten själv, insåg att bollen hittade in i nätmaskorna.
Tidigare under kvällen spelade Malta 1-1 mot Kroatien, ett skrällresultat som innebar att Sverige tog ledningen i VM-kvalgrupp 8.
Zlatans mål blev skillnaden mellan lagen i en jämn match med få heta chanser.
- Vi visste att Ungern är ett tufft och fysiskt lag, och deras markeringsspel gav oss problem. Ett tag kändes det som om en poäng hade varit ett OK resultat, säger assisterande förbundskapten Roland Andersson.
Det blev en tuff drabbning i Budapest, där Ungern levde upp till förhandssnacket om att vara ett fysiskt, hårt arbetande och sammansvetsat lag. Ungern var piskat att vinna för att ha någon chans att nå VM, men spelade ändå behärskat och med stor respekt för den svenska offensiven.
Det blev en match där båda lagen hade problem att skapa de riktigt heta målchanserna. Den svenska backlinjen hade bra kontroll på de ungerska framstötarna, medan det offensiva spelet inte klaffade på samma självklara sätt.
Matchen var inne på övertid när Mattias Jonson hittade Zlatan Ibrahimovic med en boll i djupled. Zlatan tog emot felvänd i utkanten av straffområdet, svängde runt och utmanade sin bevakare Gyepes. Med ett snabbt ryck tog han sig förbi ner mot kortlinjen, och ur mycket snäv vinkel piskade Zlatan upp bollen i nättaket vid närmaste stolpen. Ungerns duktige målvakt Gabor Kiraly hann inte få upp händerna.
- Vi gör ingen större match, men vi gör mål och vinner. Det är tre poäng som räknas, sade Zlatan Ibrahimovic med ett brett leende till TV3 efter matchen.
Ett nästan lika viktigt mål gjordes på annat håll av Stephen Wellman, som med en fin frispark såg till att Malta klarade oavgjort hemma mot Kroatien. Sverige gick efter kvällens resultat upp i gruppledning. Matchen Kroatien-Sverige i Zagreb den 8 oktober avgör förmodligen fortfarande vem som vinner gruppen och går direkt till VM - men nu är det liten fördel Sverige med en poäng upp och bättre målskillnad.
7 september 20.45
Ferenc Puskás-stadion, Budapest
Ungern-Sverige 0-1 (0-0)
0-1 Zlatan Ibrahimovic (90')
Sverige: 1 Andreas Isaksson - 2 Alexander Östlund, 3 Olof Mellberg (K), 4 Teddy Lucic, 5 Christoffer Andersson - 6 Tobias Linderoth - 8 Christian Wilhelmsson, 9 Fredrik Ljungberg, 7 Niclas Alexandersson - 10 Zlatan Ibrahimovic (16 Marcus Allbäck 90+2'), 11 Henrik Larsson (17 Mattias Jonson 82').
På bänken: 12 Eddie Gustafsson - 13 Petter Hansson, 14 Johan Elmander, 15 Daniel Andersson, 18 Marcus Rosenberg.
På läktaren: Mikael Dorsin, Kim Källström (sjuk).
Gula kort: Alexander Östlund, Christoffer Andersson.
Domare: Stefano Farina, Italien. Ass.domare: Paolo Calcagno & Luca Maggiani, båda Italien. Fjärdedomare: Pasquale Rodomonti, Italien.
Publik: 18.000.
Sverige går för seger i Budapest
"Ungern bättre som lag än Bulgarien"
Ljungberg i full träning
Försvarsspelet drillades
Första dagen p� vm-kvalsamlingen
Het höst avgör vm-kvalet
Sveriges trupp
Ungerns trupp
VM-kvalgrupp 8
Alla kvalgrupper på uefa.com
Förra mötet med Ungern

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!