"Bästa tvåor" från grupp 6 & 8

Joe Cole, på väg till VMFörutom gruppsegrarna i det europeiska kvalet är även de två "bästa tvåorna" direktkvalificerade till VM 2006. Inför slutomgången var det England och Sverige. Efter slutsignalerna på Råsunda och Old Trafford var England vidare som gruppsegrare och lämnade "bästa tvåan"-biljetten till Polen.
Grupp 1
Gruppen var en sjulagsgrupp, resultaten mot jumbon Andorra har därför räknats bort i nedanstående tabellrad.
P Mål kvar att spela
2. Tjeckien 21 +12 -

Grupp 6
Kamp mellan Kroatien och Sverige. Kroatien gruppsegrare i kraft av inbördes mötena med Sverige.
P Mål kvar att spela
1. Kroatien 24 +16 -
2. Sverige 24 +26 -

Grupp 8
England kan med en avslutande hemmaseger gå till topps och överlämna andraplatsen till Polen.
P Mål kvar att spela
1. England 25 +12 -
2. Polen 24 +18 -

Not: *Vid framräkningen av de två bästa grupptvåorna räknas lagens resultat mot ettan samt lag 3-6 i gruppen. Därefter är det den konventionella ordningen poäng - målskillnad - gjorda mål som används för att skilja lagen åt. Om det inte räcker räknas minst antal disciplinpoäng (1 p för gult och 2 p för rött kort), kan ej heller det skilja lagen vidtas lottdragning.

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!