Bremen blir Sveriges bas i VM

Park Hotel BremenSverige är nu klart som en av 32 deltagande nationer i VM i Tyskland mellan 9 juni och 9 juli 2006. Det kommer att bli en fotbollsfest som kommer att beröra och engagera hela världen - och inte minst Sverige.
Landslaget kommer att vara väl förberett. Svenska Fotbollförbundet har nu utsett platsen där laget kommer att ha sin VM-bas, samt skrivit avtal med ett hotell om de flesta detaljerna.
Det blir på Park Hotel Bremen som spelare och ledare i den ca 40 personer stora truppen kommer att ha sin VM-bas. Landslaget kommer att tillbringa större delen av sin tid under VM på detta hotell som totalt har 177 rum.
Hotellet ligger i mitten av Bürgerpark som är Bremens "gröna lunga", centralt beläget endast en och en halv kilometer från stadskärnan. Sverige kommer att träna på en träningsanläggning intill Werder Bremens arena, Weserstadion, som FIFA utsett och som ligger en kvarts bussresa från hotellet.
Förbundskapten Lars Lagerbäck och landslagets sekreterare Mats Engqvist har åkt Tyskland runt och besökt ett antal platser, som varit aktuella att använda som VM-bas.
Därefter har såväl Engqvist som Lars Richt, chef för Fotbollsenheten på SvFF, varit i Bremen och diskuterat detaljer och avtal. Och nu är det klart!
- Vi tror att vi har lyckats få det bästa man kan tänka sig och det beror på att vi varit ute i god tid. Jag och Lasse var första gången i Tyskland i våras för att inleda detta viktiga detaljarbete. Vi har vissa kriterier vi tittar på som vi vill ska uppfyllas innan vi bestämmer oss, och vi har en oerhört värdefull erfarenhet från tre tidigare mästerskap att gå på i vårt arbete. Dessutom samtalar vi med våra spelare för att deras önskemål ska vara tillgodosedda. Därför är exempelvis en poolanläggning vid hotellet en viktig detalj, och en sådan finns på Park Hotel i Bremen men inte på så många av de andra hotell vi tittat på, säger Mats Engqvist.
- Först och främst ska hotellet självklart motsvara de förväntningar vi ställer, och det gör verkligen Park Hotel. Vi ser det som en fördel att blanda oss med vanliga hotellgäster. Under en lång samling är det viktigt att vi inte bara ser varandra utan även det vanliga liv som pågår utanför ett VM.
- Sedan bör hotellet ligga relativt centralt så att spelare och ledare kan ta en promenad till en stadskärna för att koppla av med en fika, lite shopping och allmän förströelse.
Bremen är inte spelort i VM-turneringen.
- Vi hoppas och tror att vi, näst efter Tyskland, blir Bremens lag i VM. Vi har fått ett fantastiskt mottagande och det ska bli jätteskoj att komma dit så småningom, fyller Lars Richt i.
Det svenska laget kommer enligt planeringen att resa till spelorten en dag före varje VM-match, och sedan återvända till Bremen mellan matcherna. Samtliga gruppspelsmatcher spelas på olika orter.
- Hur detta ska gå till styrs av lottningen den 9 december i Leipzig, så det får vi återkomma till, fortsätter Lars Richt.
När Sverige kommer till VM-basen i Bremen 2006 bestäms av när Sverige spelar sin första match i VM-gruppspelet.
- Förberedelsearbetet med läger och träningslandskamper inför VM intensifieras nu omgående. Det känns härligt att redan idag kunna meddela att Bremen blir vår VM-bas, något vi är jätteglada över, slutar Lars Richt.
Park Hotel Bremen
Så spelas VM 2006
Om VM-biljetter m m
Park Hotel Bremen