Herr: Här är laget som kan bli historiskt

Ikväll spelar Sverige den tionde och sista VM-kvalmatchen. Mot Island, på ett fullsatt Råsunda, är det meningen att platsen till VM i Tyskland 2006 ska säkras.
- Vi måste agera professionellt, göra vårt jobb och besegra Island hemma, konstaterade Zlatan Ibrahimovic på tisdagens presskonferens.
Om Sverige når ett fjärde slutspel på raken skrivs historia.
Zlatan har fortfarande känning av den blödning i vänster knä som stoppade medverkan mot Kroatien i lördags.
- Det gör ont när jag springer och när jag gör snabba vändningar. Vi har ännu inte tagit något beslut om jag spelar imorgon, det är dag för dag som gäller, menade Zlatan vidare.
Skulle Sverige kvala in till Tyskland (9 juni - 9 juli 2006) så är det fjärde mästerskapet vi deltar i av egen kraft. Det är i så fall ett rekord i sig, och med tanke på fotbollens utveckling och Sveriges storlek som land ett fantastiskt facit.
- Det är i så fall bara att lyfta på hatten för hela landslaget och dess ledare, förbundskapten Lars Lagerbäck och hans assistent Roland Andersson. Det skulle vara enormt roligt och ett bevis på att vår svenska fotboll håller hög klass, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.
MellbergOlof Mellberg har varit med i alla de tre tidigare turneringarna.
- Det känns som om vi har ett annat lag idag än i de tidigare turneringarna. I EM 2000 & VM 2002 hade vi väldigt bra lag med bra spelare, men kanske mer inriktat på försvarsorganisation.
- Dagens lag är mer offensivt lagt med många alternativ, många nya har etablerat sig som Zlatan, Chippen, Isak och Kim bland annat, konstaterade lagkaptenen Mellberg.
Sverige kan vara klara för VM redan innan matchstart, eftersom resultatet i matchen Finland-Tjeckien kan vara gynnsamt och se till att så blir fallet.
- Men vi vill verkligen göra en bra insats mot Island och bjuda vår publik på en bra match och kunna fira VM-platsen ordentligt, menade Mellberg.
Sista träningen inför islandsmatchen var stängd.
- Men alla var med och genomförde träningen. Målvakten Andreas Isaksson har lite ont men det ska inte hindra honom från spel, Tobias Linderoth har fortfarande ont av sin lårkaka och Zlatan känner av sitt onda knä. Fast det var bra fart på träningen, menade förbundskapten Lars Lagerbäck.
Imorgon 19.30 börjar sista kvalmatchen, Finland-Tjeckien börjar 17.30. Dukat för fotbollsfest!

VM-kval Grupp 8
12 oktober 19.30
Råsunda
Sverige-Island

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland. Ass.domare: Jevgenij Volnin & Nikolaij Golubev, båda Ryssland. Fjärdedomare: Jurij Baskakov, Ryssland.
Biljetter
Matchen sänds i TV3.
VM-kvalgrupp 8
Sveriges trupp
Så spelas VM 2006
Finland-Tjeckien 17.30 svensk tid
Om "bästa tvåan" i VM-kvalet
Kroatien-Sverige
Mellberg hoppas på spel
Positivare toner från Wien
Henke & Mellberg klev av träning
Svensson glad att vara åter
Zlatans rehab - en kamp mot klockan
Om "bästa tvåorna" i kvalet
Islands trupp
Förra mötet med Island


Sex nya barnbyar på sex kontinenter!