Herr: Henke och Mellberg klev av träning

Dr Forssblad i fokus idagDet blev en ganska dramatisk onsdag i Wien när landslaget genomförde sin andra träning inför lördagens VM-kval i Zagreb mot Kroatien.
Henke Larsson och Olof Mellberg avbröt träningen lätt skadade, Ljungberg rehabtränade på hotellet där även en förkyld förbundskapten stannade. Och kvar i Turin, skadad sedan tidigare, finns ännu Zlatan Ibrahimovic!
Förbundskaptenen Lars Lagerbäck stannade hemma och kurerade en "bonnförkylning" som läkare Forssblad uttryckte det, Fredrik Ljungberg stannade på hotellet och rehabtränade sin ömmande häl.
Efter en stund på träningen klev Henrik Larsson av och åkte hem till hotellet för behandling och mot slutet fick Olof Mellberg en lårkaka.
- Men de som var här gjorde ett bra träningspass. Vi har fullgoda ersättare i truppen om flera av de spelare som har småskavanker inte kan spela, annars hade de inte varit här. Sånt här får man räkna med på den här nivån och vi har ju ett grundspel som alla här är insatta i och kan genomföra, konstaterade assisterande förbundskaptenen Roland Andersson på presskonferensen.
Läkaren Magnus Forssblad blev den som drog till sig mesta uppmärksamheten.
- Lasse var ordentlig snuvig och hade feber, fick lite medicin för att bota förkylningen. Fredrik har känning av den blödning han har och vi får se hur det blir framöver, men det finns gott hopp för spel på lördag.
Henke bröt dagens träning för behandling- Henrik Larsson fick en smäll på baksidan av ena knäet, dock inte det som han opererade i vintras. Det gör ont på ett visst ställe, vi får avvakta hur behandlingen påverkar smärtan. Olof fick en lårkaka på slutet av träningen som kan gå över på ett par dagar, men det kan också ta längre tid, menade Forssblad.
På frågan vilken av spelarna som är mest skadad blev svaret:
- Det är Zlatan. Men jag pratade med honom nyss och det kändes allt bättre. Vi ska diskutera lite mer med Juventus men det troliga är att han ansluter under torsdagen, menade Forssblad.
Stängd träning torsdag, presskonferens på spelarhotellet, sedan bär det iväg till Zagreb fredag morgon.
Det blir en kamp mot klockan för flera av de mest etablerade spelarna, men som Roland Andersson uttryckte det.
- Vi kommer att vara förberedda när vi väl är på plats i Zagreb, inget tal om annat.
VM-kval Grupp 8
8 oktober 20.15
Maksimir, Zagreb
Kroatien-Sverige
Domare
: Massimo De Santis, Italien. Ass.domare: Marco Ivaldi & Alessandro Griselli, båda Italien. Fjärdedomare: Paolo Bertini, Italien.
12 oktober 19.30
Råsunda
Sverige-Island

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland. Ass.domare: Jevgenij Volnin & Nikolaij Golubev, båda Ryssland. Fjärdedomare: Jurij Baskakov, Ryssland.
Biljetter
Båda matcherna sänds i TV3.

VM-kvalgrupp 8
Sveriges trupp
Kroatiens trupp
Förra mötet med Kroatien
Svensson glad att vara åter
Zlatans rehab - en kamp mot klockan
Om "bästa tvåorna" i kvalet
Islands trupp
Förra mötet med Island

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!