Herr: Mellberg hoppas på spel

Mellberg i ZagrebLandslaget landade strax före 13-tiden, en knapp timme försenade från Wien, i Zagreb där det viktiga VM-kvalet mot Kroatien spelas imorgon. Efter ett par dagar med flera småskador på spelarna, låter det nu mer hoppingivande.
- Det här är en viktig match och det är klart att man i sitt cv inte vill ha stående att man missar den på grund av en lårkaka. En skada som alla mer eller mindre har haft. Så jag hoppas definitivt på spel, menade kapten Mellberg.
Lagerbäck idagFörbundskaptenen Lars Lagerbäck vill invänta fredagens träning där alla spelare ska vara med på ett eller annat sätt, innan han bestämmer sig.
- Av de skadade är det fortfarande Zlatan som det är mest frågetecken kring, men vi avvaktar som vi sagt hela veckan, menade Lagerbäck.
Väldisciplinerat spel, storvuxet, duktiga på fasta situationer, spelar med snabba omställningar. Så ser bilden ut av det kroatiska spelet.
- De var väldigt effektiva i Göteborg i höstas. Egentligen hade de väl ingen målchans utöver den frispark de satte, dessutom långt utifrån, konstaterade Mellberg.
Man räknar med ett intensivt publikstöd för Kroatien - och de cirka 1.500-2.000 svenska supportrarna som är på plats lär få kämpa för att höras.
- Vi tänker inte speciellt på sånt, det bara inspirerar att det är mycket liv på läktarna. Vi har spelat många såna här matcher på bortaplan de senaste åren så vi är vana, fortsatte Mellberg.
Träning på matcharenan fredag kväll, sedan laddning inför kickoff, 20.15!
VM-kval Grupp 8
8 oktober 20.15
Maksimir, Zagreb
Kroatien-Sverige
Domare
: Massimo De Santis, Italien. Ass.domare: Marco Ivaldi & Alessandro Griselli, båda Italien. Fjärdedomare: Paolo Bertini, Italien.
12 oktober 19.30
Råsunda
Sverige-Island

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland. Ass.domare: Jevgenij Volnin & Nikolaij Golubev, båda Ryssland. Fjärdedomare: Jurij Baskakov, Ryssland.
Biljetter
Båda matcherna sänds i TV3.

VM-kvalgrupp 8
Sveriges trupp
Positivare toner från Wien
Henke & Mellberg klev av träning
Svensson glad att vara åter
Zlatans rehab - en kamp mot klockan
Om "bästa tvåorna" i kvalet
Kroatiens trupp
Förra mötet med Kroatien
Islands trupp
Förra mötet med Island

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!