Herr: Positivare toner från Wien

Efter regn kommer sol brukar man säga - och det gäller även landslaget.
Efter onsdagens skadedramatik följde torsdagen där Fredrik Ljungberg anslöt och medverkade en halvtimme på träningen, Olof Mellberg och Henrik Larsson körde ett kortare och lättare rehabiliteringspass med sjukgymnasten Johan Sandberg, båda joggade utan problem. Så det finns hopp inför lördagens VM-kval mot Kroatien i Zagreb, där en VM-biljett kan kvitteras ut!
Zlatan i WienZlatan Ibrahimovic anslöt till truppen, undersöktes av sjukteamet, försökte jogga, men valde att avstå från träningen helt.
- Om jag ska spela på lördag ska jag vara hundraprocentigt frisk, det är ingen mening om jag bara kan ge 70-80 procent. Da ska skadefria spelare gå före.
- Men om jag känner mig frisk - då spelar jag, vi får se vad behandlingen ger för resultat fram till lördag, sa Zlatan på torsdagens presskonferens.
Fredrik Ljungberg hade dock mer ont än han hade hoppats på under den stunden han var med.
- Men vi får avvakta och se, imorgon blir det ett nytt test. Fast det är gott go i grabbarna, det märks att det är en viktig match och de är fokuserade, tyckte Fredrik själv.
Förbundskapten Lars Lagerbäck var tillbaka efter sin förkylning på onsdagen, lätt hes, men ända på gott humör.
- Det är alltid kul att ha Ibrahimovic tillbaka i truppen, sen får vi se den närmaste tiden hur skadeläget förbättras.
- Det har varit spekulationer hemma om våra kontakter med Juventus. De har alltid varit bra och har varit så den här gången också, så det behöver ingen vara orolig för.
Fredrik Ljungberg med bandagerad hälFredrik Ljungberg vill mer än gärna spela matchen på lördag.
- Vi vill väl alla kvalificera oss så fort det går till VM i Tyskland och helst redan på lördag - ju tidigare desto bättre.
- Det är sådana här matcher man gillar som spelare. Att vi är skadade tätt inpå är inget ovanligt, det är ofta så i klubblagen att man bestämmer matchdagen eller dagen innan om man kan spela. Det beror helt på hur riskerna för framtiden är om man spelar. Och för min del är det aldrig tveksamheter, om jag är frisk och kan spela så kommer jag vara med om jag blir uttagen menade Fredrik.
Såväl Zlatan som Fredrik betonade att det är en viktig match eftersom Sverige leder gruppen och vid vinst kan vara klara för VM, men också av det skälet att vi förlorade mot dem hemma i Göteborg för ett år sedan och att man vill ha revansch.
- Vi föll på en frispark relativt långt utifrån, fast vi dominerade spelbilden. De är stora, fysiskt starka, bra på fasta situationer. Det gäller att vi håller bollen efter backen och får dem att flytta på sig, tyckte Ljungberg vidare.
Tre dagars träning på amatörlaget First Vienna SportClubs nyrenoverade anläggning - den äldsta klubben i Wien - har varit perfekt i alla andra aspekter än att några spelare är skadade.
Fredag morgon bär det iväg till Zagreb - och årets match i svensk fotboll.
Det har regnat en del i Zagreb - men nu är rapporterna positivare. Hoppas Sverige tar med sig solen som sken över Wien på torsdagen till Zagreb och att det blir så tills hemresan till Sverige lördag natt.
VM-kval Grupp 8
8 oktober 20.15
Maksimir, Zagreb
Kroatien-Sverige
Domare
: Massimo De Santis, Italien. Ass.domare: Marco Ivaldi & Alessandro Griselli, båda Italien. Fjärdedomare: Paolo Bertini, Italien.
12 oktober 19.30
Råsunda
Sverige-Island

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland. Ass.domare: Jevgenij Volnin & Nikolaij Golubev, båda Ryssland. Fjärdedomare: Jurij Baskakov, Ryssland.
Biljetter
Båda matcherna sänds i TV3.

VM-kvalgrupp 8
Sveriges trupp
Henke & Mellberg klev av träning
Svensson glad att vara åter
Zlatans rehab - en kamp mot klockan
Om "bästa tvåorna" i kvalet
Kroatiens trupp
Förra mötet med Kroatien
Islands trupp
Förra mötet med Island

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!